Aripa Georgel Cătună rămâne zimbru încă 3 ani . La nivelul echipei naționale, cel puțin în ultimii ani, Georgel Cătună a bifat acum 3 ani (pe data de 4 februarie 2012) o prezență ca titular într-un meci jucat la București de Stejari contra Portugaliei, o partidă contând pentru Cupa Europeană a Națiunilor. Pe plan intern, bucovineanul din trupa lui Eugen Apjok a fost părtaș la marile succese ale zimbrilor din ultimii șapte ani (încununându-se cu primele medalii de campion la circa un an de când a fost transferat la Baia Mare.
Numele său va rămâne înscris cu litere de aur ca făcând parte din lotul zimbrilor băimăreni, câștigător a patru ediții de SuperLigă (2008-2009, 2010, 2011 și 2014), 2 de Cupa României (2010 și 2012). De alte 2 ori câștigător al Cupei Europei Centrale și de Est (2010 și 2011), precum și a Supercupei Europei, ediția inaugurală (2010).
Din punct de vedere pur statistic, cel ce la vârsta de 13 ani a îmbrățișat tainele sportului cu balonul oval fiind legitimat pentru prima oară la Gura Humorului club la care au evoluat în timp și alți zimbrii precum (Claudiu Gavriloaia, Florin Nistor, Mihai Macovei, Viorel Lucaci, Marius Dănilă, Florin Eva, Ionuț Dimofte sau Emanuel Danga), a bifat trei finale de SuperLigă, două ca titular edițiile (2008-2009 și 2013) respectiv una din postură de rezervă, cea din ediția (2011). În ambele finale de Cupa României în care a ridicat deasupra capului trofeul (2010 și 2012), Georgel a evoluat ca titular.
Întâmplător sau nu, traiectoria lui Georgel Cătună spre marea performanță este oarecum asemănătoare cu cea a lui Ionuț Botezatu. La fel ca și aripa focșăneană, Georgel Cătună a avut marea șansă de a fi intrat în vizorul tehnicianului Eugen Apjok, prezent la Gura Humorului pentru a-i monitoriza pe Marius Dănilă, Mihai Roșca respectiv Mihai Dico. Observându-l și intuindu-i potențialul, clubul băimărean a reușit să parafeze contractul de transfer cu el însă l-a lăsat pe Georgel să mai joace un an la juniorii din Gura Humorului. Postamentul pe care și-a clădit Georgel Cătună toate aceste succese poartă numele tehnicianul Marian Tănăsescu cel care la pregătit la echipa moldavă, și care l-a propulsat spre selecțiile de la lotul național Under 18 ani.
Lasa un raspuns