Romi și români împreună, spectacol organizat la 167 de ani de la dezrobirea romilor

Spectacolul „Romi și români împreună” a fost organizat de Școala Gimnazială Baia Sprie în colaborare cu Partida Romilor Baia Sprie, ISJ Maramureș, CJRAE Maramureș, Direcția de Asistență Socială Baia Sprie – a fost ocazionat de împlinirea a 167 de ani de la Dezrobirea romilor, celebrat pe 20 februarie.

Publicul s-a bucurat de prezența președintelui Partidei Romilor Baia Sprie Constantin Mureșan, a secretarilor Partidei Romilor Baia Sprie Ioan Boldiș și Andreea Dongo, a directorului CJRAE Maramureș Cristina Elena Bud și a consilierului școlar CJRAE Cristina Ambruș, precum și a inspectorului Direcției de Asistență Socială Baia Sprie Sever Lingurar.

Elevii romi au fost pregătiți de mediator școlar Crina Băban, documentarist Melinda Costin, consilier școlar Eliza Moldovan, logoped Debora Codroiu, profesor de sprijin Ioan Buciuman și profesor de sprijin CSEI Carolla Codroiu.

Au prezentat momente importante din istoria romilor, au cântat imnul romilor si au dansat în acordurile live ale formației „Lăutarii Maramureșului”  format din Claudiu Băban, Mihai Roman, Adrian Balog, Adrian Sas și Claudia Sas care are în componență și foști elevi ai școlii.

Dansul i-a apropiat și mai mult, oferindu-le prilejul împărtășirii bucuriei momentului aniversar.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.