VIDEO | România pensionarului de 1 leu VS România pensionarului special

Deputatul USR de Maramureș, Vlad Emanuel Duruș, a avut o intervenție de la tribuna Camerei Deputaților pe tema pensiilor speciale. Luarea de poziție a parlamentarului maramureșean a venit după ce Ministerul Muncii a răspuns la interpelarea formulată de deputat la finalul anului trecut.

Cifrele comparative, între nivelul de trai pe care îl au cei cu pensii speciale și nivelul de trai al celor cu pensii plătite din sistemul public, crează senzația a două Românii.

„Ați creat pensii speciale pentru angajații Curții de Conturi, i-ați făcut o lege pentru pensie specială avocatului poporului, Victor Ciorbea, ca o recompensă pentru tăcerea culpabilă de care este capabil în continuare, ați creat o lege a pensiilor speciale pentru primari, președinți de consilii județene, consilieri. Doar Curtea Constituțională a oprit ca o parte din aceste legi să fie azi în vigoare. În medie, 80% din valoarea unei pensii speciale  este suportată de la bugetul de stat. Cu aceeași parșivitate le vorbiți celor peste 4,6 milioane de pensionari ai sistemului public, cărora le vindeți pielea ursului din pădure legat de grija pe care le-o purtați. De fapt, nu vă pasă decât de votul lor, obținut prin manipulare. Ce grijă aveți de ei, când pensia media din sistemul public e de aproape 8 ori mai mică decât media pensiilor speciale ale unor categorii de civili, printre care se numără și parlamentari? Conform datelor furnizate la o interpelare de-a mea adresată Ministerului Muncii, media pensiilor din sistemul public a fost în primele 6 luni din an de 1.073 de lei. Comparativ, media pensiilor speciale este de 7609 lei. Vă dau o altă cifră din Maramureș. Cea mai mare pensie aflată în plată se ridică la 32.760 de lei. Cea mai mică, o pensie de invaliditate de….1 LEU!!! O astfel de țară guvernați, domnilor de la PSD-ALDE! Rațiunea pentru care USR vă cere de doi ani să renunțați la pensiile speciale ale unor categorii se află în nedreptatea acestor cifre comparative”, a declarat deputatul USR, Vlad Emanuel Duruș.

Biroul comunicare,

Cabinet parlamentar deputat Vlad Emanuel Duruș

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.