România împrumută 4 miliarde euro de la UE pentru a acoperi şomajul tehnic, munca flexibilă şi sporurile pentru medici  Citeste mai mult: adev.ro/qhkm4d

România a obţinut de la Uniunea Europeană un împrumut în valoare de 4,1 miliarde euro pentru atenuarea consecinţelor socioeconomice generate de pandemia de COVID-19.

În şedinţa de Guvern din data de 1 octombrie 2020 a fost aprobat Memorandumul privind încheierea Acordului de împrumut dintre Uniunea Europeană şi România, în valoare de 4,099 miliarde euro, în cadrul instrumentului european de sprijin temporar pentru atenuarea riscurilor de şomaj într-o situaţie de urgenţă ca urmare a apariţiei epidemiei de COVID-19 (SURE). Împrumutul a fost acordat la cererea părţii române, transmisă Comisiei Europene, în baza Memorandumului din data de 7 august 2020, privind acordul de principiu al Guvernului pentru contractarea acestui împrumut. Împrumutul va susţine măsurile adoptate de Guvernul României, în contextul generat de criza COVID-19, în perioada februarie – august 2020, menite să protejeze angajaţii şi persoanele care desfăşoară o activitate independentă, cu scopul de a reduce incidenţa şomajului şi pierderea veniturilor.

Citeste mai mult adevărul.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.