VIDEO | România a depășit pragul de 4.000 de infectări cu coronavirus în 24 de ore

Cifre alarmante au fost prezentate astăzi de autorități. România a depășit pragul de 4.000 de infectări cu coronavirus în 24 de ore. În județul Maramureș s-au înregistrat alte 69 de cauzuri noi de îmbolnăviri.

În ultimele 24 de ore au fost 4.016 cazuri noi de COVID-19, un nou record negativ al infecțiilor cu coronavirus în România, de la începutul pandemiei. Alți 66 de români au murit din cauza COVID-19, în timp ce la terapie intensivă sunt internați 686 de pacienți, un nou număr record.

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali au executat, în sistem integrat, 54 de misiuni, pe raza județului Maramureș, în ultimele 24 de ore. Au fost angrenate 87 de efective pentru verificarea respectării măsurilor de protecție individuală, purtarea măștii de protecție în spații închise, păstrarea distanței fizice de protecție sanitară, pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pentru verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate, verificarea respectării măsurii de către persoanele carantinate în locația declarată. Au fost verificați pentru respectarea măsurilor stabilite în această perioadă peste 50 de agenți economici. În timpul executării misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate contravențional 21 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală. S-au aplicat, în context, sancțiuni contravenționale în valoare de peste 2000 lei.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța fizică de protecție sanitară și măsurile de igienă stabilite de către specialiști.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.