Rezultatele misiunilor de asigurare a ordinii publice din acest sfârșit de săptămână

În perioada 18-20 august a.c., jandarmii maramureșeni au executat peste 44 de misiuni de asigurare a ordinii și liniștii publice la evenimentele cultural-artistice și sportive care au avut loc pe raza județului nostru în această perioadă, dar și în zona stațiunilor turistice și pe traseele montane.

Jandarmii au acționat pentru asigurarea unui climat de liniștite și siguranță publică, dar și pentru prevenirea producerii unor fapte antisociale. Astfel, în această perioadă au fost legitimate 25 de persoane și s-au aplicat peste 20 de sancțiuni, însumând mai bine de 7000 de lei. Majoritatea acestora au fost aplicate în baza legii 61/1991 ,,privind sancționarea unor fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice”.

Totodată, jandarmii prezenți la misiunile de asigurare a ordinii publice au constatat și o infracțiune de lovire sau alte violențe, încadrată la Articolul 193 în Codul Penal care a fost înaintată organelor de cercetare abilitate.

Jandarmeria Maramureș mulțumește tuturor cetățenilor care au ales să participe responsabil la evenimentele publice din weekendul precedent, asigurându-i că suntem permanent alături de cetățeni și îi încurajăm să ne solicitați sprijinul ori de câte ori este nevoie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.