Rezultate la bacalaureat: 40 de elevi din judeţul Mureş au reuşit să promoveze după contestaţii

Rezultate la bacalaureat: 40 de elevi din judeţul Mureş au reuşit să promoveze după contestaţii

Un număr de 40 de elevi din judeţul Mureş au reuşit să promoveze examenul de bacalaureat în urma contestaţiilor, procentul de promovabilitate crescând de la 45,56 la 46,31, însă la Grupul Şcolar din Band promovabilitatea a rămas zero.
Inspectorul şcolar general al judeţului Mureş, Dumitru Matei, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că 1.870 de contestaţii din Mureş au fost evaluate la Centrul Regional din Cluj-Napoca, 640 de note fiind modificate.
"Din cele 640 de contestaţii admise, cu modificarea notei în sus avem 321, iar cu modificarea notei în jos – 319 (în condiţiile în care se modifică nota dacă diferenţa este de minim jumătate de punct – n.r.). Situaţia modifică procentul de promovabilitate la examenul de bacalaureat din sesiunea iunie-iulie la nivelul judeţului Mureş cu 0,75, deci acesta a crescut la 46,31. În urma contestaţiilor, au mai reuşit 40 de elevi să fie declaraţi admişi", a spus inspectorul şcolar general al judeţului Mureş.Dumitru Matei a precizat că a discutat cu o parte dintre directorii celor nouă şcoli unde s-a înregistrat o rată de promovabilitate scăzută, sub zece la sută, inclusiv cu cel de la Grupul Şcolar din Band, unde niciun elev nu a promovat examenul, nici măcar după contestaţii, şi că nu crede că se impun măsuri de genul demiterii acestora."Noi cunoaştem şi factorul uman. După aceste rezultate, la Band, directorul a luat măsura organizării unor cursuri suplimentare. Din cei 17 elevi, un număr de opt au promovat una-două probe, e posibil să ia bacalaureatul în toamnă. Eu nu demit, ci înlocuiesc directori atunci când în urma analizei consider că nu şi-au făcut treaba. Chiar dacă domnul director de la Band şi-ar da demisia, aş analiza foarte atent, pentru că, pe lângă încărcătura de răspundere, complexitatea activităţii dintr-o şcoală, elevii au promovat probele la disciplina pe care o predă, biologie. Dacă-i demit pe aceşti directori, nu se rezolvă problema, cauzele care au dus la aceste rezultate sunt mult mai complexe", a declarat Dumitru Matei.MEDIAFAX

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.