Rezidenţiatul se desfăşoară descentralizat în şase centre universitare

Rezidenţiatul se desfăşoară descentralizat în şase centre universitare

Examenul de rezidenţiat se desfăşoară duminică descentralizat în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, la concurs fiind înscrişi 5.025 de absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, la această sesiune au fost scoase la concurs 3.810 locuri şi posturi – 2.998 locuri şi 812 posturi.
Dintre cele 2.998 locuri în rezidenţiat scoase la concurs, 2.600 locuri sunt pentru medicină, 290 pentru medicină dentară şi 108 pentru farmacie.
Cei mai mulţi candidaţi au optat pentru a susţine concursul în centrele din Bucureşti (1.773), Cluj-Napoca (821) şi Iaşi (770). Restul candidaţilor au optat pentru Timişoara (601), Craiova (552) şi Târgu Mureş (508).
În premieră, subiectele de examen vor fi proprii pentru fiecare universitate, dar bazate pe o tematică comună şi respectând o metodologie unică, în conformitate cu legislaţia în vigoare.
Ministrul Sănătăţii, Ladislau Rittli, a declarat că anul acesta MS va pune accent pe pregătirea medicilor în specialităţile deficitare. Astfel, posturile scoase la concurs sunt, în principal, pentru medicina de urgenţă, ATI, neonatologie, oncologie, farmacie clinică, specialităţi unde nu există în prezent o acoperire suficientă cu personal calificat.
Concursul se va desfăşura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de patru ore.
Ocuparea locurilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul respectiv, alcătuindu-se o singură clasificare pe centru universitar pentru fiecare domeniu. Pentru rezidenţiatul pe post clasificarea se face pe fiecare post.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.