"REZERVIŞTII LA RAPORT": Cel mai vârstnic veteran de război, jandarm maramureşean, a primit o plachetă de onoare

"REZERVIŞTII LA RAPORT": Cel mai vârstnic veteran de război, jandarm maramureşean, a primit o plachetă de onoare

 Azi, 31 martie, la sediul Jandarmeriei Maramureş s-a desfăşurat activitatea „Rezerviştii la Raport!”, eveniment organizat cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române.

Ca în fiecare an, în preajma aniversării Zilei Armei, Jandarmeria Maramureş îşi îndreaptă atenţia în mod special către predecesorii acestei unităţi, către cei care au lăsat în urmă profesia de jandarm.
Cu această ocazie s-a desfăşurat apelul solemn al rezerviştilor şi veteranilor unităţii, la care peste 20 au răspuns „Prezent!”. În urma apelului, celor prezenţi li s-au înmânat Revista Jandarmeriei Maramureş, ediţia 2016, după care s-a trecut la citirea mesajului Inspectorului General Împuternicit al Jandarmeriei Române, generalul de brigadă, Andreiana Marin, cu ocazia Zilei Veteranilor Unităţii:
” Istoria unei naţiuni se măsoară în ani, fapte şi oameni. Sunt onorat şi fericit că mă pot adresa dumneavoastră, oamenii care au scris o parte din istoria naţiunii române prin fapte de arme, prin jertfe şi devotament. Avem printre noi veterani de război, din ce în ce mai puţini şi de multe ori ignoraţi, arhive vii, sfetnici de preţ martori ai unui timp dospind de semnificaţie şi eroism…Dumneavoastră sunteţi adevăratele exemple ale iubirii de neam şi pământ românesc cei ce binemeritaţi respectul şi admiraţia noastră, fiind modele de demnitate şi virtute, de eroism şi omenie, de vigoare şi cinste. …La mulţi ani, bravi ofiţeri ai Jandarmeriei Române, la mulţi ani, stimaţi şi preţuiţi camarazi!” 
Pentru a-i cinsti pe cei care de la ultima întâlnire au plecat de printre noi s-a păstrat şi un moment pios de reculegere în amintirea dumnealor.
Comanda unităţii nu l-a uitat nici de această dată, pe cel mai vârstnic veteran de război, jandarm maramureşean, colonelul Buduru Anghel, căruia i s-a acordat o plachetă de onoare în semn de respect şi apreciere. La cei 102 ani pe care i-a adunat de la începutul primului război mondial, starea dânsului de sănătate nu a putut face posibilă prezenţa acestuia la apelul solemn, dar această plachetă va ajunge acolo unde trebuie, la loc de cinste, la veteranul de război, colonel Buduru Anghel. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.