RETICENȚE: Instructorii auto nu îmbrățișează ideea reintroducerii probei poligonului

RETICENȚE: Instructorii auto nu îmbrățișează ideea reintroducerii probei poligonului

 Reprezentanții Poliției Rutiere vor să reintroducă poligonul la examenul pentru obținerea permisului de conducere. Asta din cauza numărului mare de accidente din ultimii ani. Poligonul i-ar ajuta pe viitorii soferi să fie mai bine pregătiți și s-ar reduce și numărul evenimentelor rutiere, consideră polițiștii. Instructorii auto sunt însă de altă părere.

În urmă cu câțiva ani poligonul a fost scos de la cursurile pentru obținerea permisului de conducere pentru ca acei care urmează cursurile unei școli de șoferi să învețe manevrele pe care trebuie să le facă în trafic. În condițiile în care se vrea ca poligonul să fie reintrodus, instructorii auto consideră acest lucru o pierdere de timp.
„Poligonul este izolat față de drumul public, este un loc special amenajat pentru cursuri, nu știu dacă tot la fel vor să îl facă, dar cel mai bine a fost să se facă manevrele respective pe drumul public, în trafic, acolo unde toți cei care devin conducători vor parca unde este trafic și nu în poligoane special amenajate. Asta este cea mai mare prostie posibilă, să se introducă din nou poligonul”, este de părere instructorul auto Ioan Codrea.
Reintroducerea probei poligonului ar implica și costuri suplimentare, atât pentru reprezentanții școlilor auto, cât și pentru cursanți. 
„Pentru scoli va implica niște costuri deosebite și se va răsfrânge și asupra cursanților, pentru că va crește prețul școlii foarte mult și nu vor fi atât de bine instruiți încât să poată parca în trafic în mod obișnuit și normal. Se va face poligonul și vor face o tură sau două de oraș și asta va fi tot examenul. Eu nu văd deloc bună treaba asta, dacă alții vor gândi altfel ne vom conforma, nu avem ce face”, a mai spus instructorul autoIoan Codrea.
  Instructorii auto consideră că reintroducerea probei poligonului nu ar face altceva decât să îi oblige pe cursanți să învețe mecanic toate manevrele. Aceștia cred că în acest fel viitorii șoferi nu vor fi capabili să se descurse într-un trafic aglomerat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.