REPORTAJUL ZILEI: Un cadou special pentru doamnele și domnișoarele din Vadu Izei

REPORTAJUL ZILEI: Un cadou special pentru doamnele și domnișoarele din Vadu Izei

 Frumusețe,mulțumire și fericire, asta s-a putut citi duminică pe fețele doamnelor și domnișoarelor din Vadu Izei. Deorece se apropie Ziua femeii, acestea au fost sărbătorite în avans, într-un mod unic. Într-un cadru elegant, înconjurate de flori, doamnele și domnișoarele s-au putut bucura de o prezentare de modă și au fost răsfățate cu cadouri pe parcursul întregii zile. 

Autoritățile din Vadu Izei au vrut să marcheze ziua de 8 martie într-un mod aparte și au reușit, făcând  astfel fericite zeci de femei. În mai puțin de o săptămânăcăminul cultural s-a transformat într-o sală de spectacole. 
”Noi ne-am hotărât împreună cu Consiliul Local să facem o mică acțiune pentru femeie, pentru că doar o zi într-un an este ziua lor, a mamelor, a bunicilor și când spui mamă spui Dumnezeu și știu că foarte mult se bucură bunicii copiilor și părinții că ies și ei să se relaxeze undeva. Am hotărât să organizăm astăzi și să nu așteptăm până marți când este 8 martie, pentru că în timpul săptămânii toată lumea este la lucru. Am organizat cu costuri reduse pentru că ne-au ajutat foarte mult mai mulți întreprinzători și ne-au dat o mână de ajutor ca să putem să le facem o bucurie mămicilor și femeilor”, a arătat Petru Vlașin, primarul localității Vadu Izei.
Prezentarea de modă la care au asistat femeile din Vad a fost una deosebită. Astfel,  mai multe eleve ale Școlii Gimnaziale Vadu Izei au prezentat costumul tradițional purtat în mai multe feluri. Cea care a pus în practică această ideea a fost Angelica Holiș, una dintre profesoarele de la școala din Vadu Izei. Cu  multă implicare și câteva repetiții aceasta a reușit să transforme fetele pentru câteva ore în manechine.
”Am dorit să facem promovarea unor fete tinere, a unui coafor care acum s-a deschis, promovare pentru un magazin local a unei fete tinere, dar pentru că ea nu a putut să prezinte, fetițele de la școală ne-au propus să prezentăm portul popular purtat în diferite ipostaze, la petreceri, portul purtat în fiecare zi, altele au zis portul popular purtat pe stradă, altele au zis portul popular autentic pe perioada de iarnă, iar altele au propus și o uniformă adecvată. Am lăsat loc creației, am zis gândiți și prezentați ceea ce v-ați gândit și așa s-a născut parada aceasta de port popular”, a precizat profesoara Angelica Holiș.
Organizatorii le-au făcut fetelor o surpriză și le-au adus câțiva specialiști în frumusețe care le-au machiat și le-au coafat înainte să urce pe scenă.
”Vă dați seama ce onoare e pentru ele să prezinte ținutele astea pe podium și pentru prima oară în viața lor vor fi manechine. Dimineață au fost machiate și coafate de coafezele noastre și de fetele care face machiajul, au fost foarte încântate”, a adăugat Angelica Holiș.
Pentru câteva zeci de minte toți ochii din sală au fost ațintiți asupra fetelor care au prezentat cu mândrie costume tradiționale. 
”Am avut foarte mari emoții când am văzut atâția oameni, am început să tremur și mi-a fost frică să nu cad. Am făcut repetiții și azi, mi-ar plăcea să fiu manechin. Eu am prezentat o ținută alcătuită din fustă de piele și o ie. Am combinat portul popular cu cel modern”, a spus Mariana Ferenț, una dintre participante.
”A fost foarte plăcut să defilez pe podium, mi-a plăcut, emoții nu am avut, totul a fost minunat. Ne-am pregătit foarte mult pentru acest eveniment  ca să iasă totul bine”, a mai Ancuța Popovici, elevă.
Surprizele au continuat, astfel că toate doamnele și domnișoarele prezente au participat la tombolele propuse de partenerii evenimentului. Printre premiile puse în joc au fost produse cosmetice, parfumuri, tratamente pentru păr, dar și reduceri la asigurările pentru locuințe. Cele mai norocoase au câștigat un machiaj de seară, un coafat pentru Paște și o asigurare pentru locuință.
Tot în cadrul acestui eveniment primarul Petru Vlașin cu ajutorul unei pensiuni din localitate a ținut să înmâneze un ajutor financiar unei familii al cărei copil are probleme de sănătate.
Femeiele din Vadu Izei nu se așteptau la surpriza pregătită special pentru ele și au apreciat eforturile depuse ca ele să aibă parte de o zi a femeii unică.
”M-am simțit foarte bine, m-am simțit apreciată ca și femeie, mulțumim domnului primar și tuturor organizatorilor că ne-au făcut tuturor femeilor o zi frumoasă”, arătat o localnică.
”Nu am mai participat la evenimente organizate pentru femei, aș vrea să se repete în fiecare an”, a spus o altă femeie.
Evenimentul s-a încheiat abia când fiecare femeie din sală a primit câte o floare și un mărțișor. 
Întregul eveniment va putea fi urmărit marțea viitoare la emisiunea Realitatea din teren.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.