O serie de măsuri fiscale se aplică de azi, 9 ianuarie. Acestea sunt cuprinse într-o ordonanță de urgență apărută în Monitorul Oficial. Concret este vorba despre înghețarea punctului de amendă pentru contravenții rutiere, a indemnizațiilor demnitarilor și a indemnizației de hrană a bugetarilor, precum și de eliminarea taxei pe lăcomie, amânarea dotării automatelor comerciale cu case de marcat și interzicerea detasărilor de la privat la stat.

În anul 2020, începând cu drepturile aferente lunii ianuarie, s-a stabilit că indemnizațiile lunare pentru funcțiile de demnitate publică și funcțiile asimilate acestora se mențin la nivelul lunii decembrie, 2019.

Tot din 9 ianuarie, firmele cu automate comerciale au mai mult timp pentru dotarea cu case de marcat, mai precis acestea ar fi trebuit să-și doteze automatele până la finele anului 2019, însă momentan nici măcar cadrul legal nu este complet, astefl că acest lucru era imposibil. Pri urmare, aceste companii au încă un an la dispoziție pentru a lua case de marcat, adică până la 31 decembrie, 2020.

Toate aceste reglementări sunt deja publicate în Monitorul Oficial și au intrat în vigoare începând cu 9 ianuarie, 2020 și este vorba despre Ordonanța nr.1 a Guvernului României.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.