REPORTAJUL ZILEI: Investiții la Clubul Copiilor din Sighet

REPORTAJUL ZILEI: Investiții la Clubul Copiilor din Sighet

Investițiile la Clubul Copiilor din Sighetu Marmației continuă și în acest an. Reprezentanții instituției, cu sprijinul administrației locale, și-au propus atragerea unor fonduri cu ajutorul cărora să asigure copiilor condiții optime pentru desfășurarea activităților. Clubul a fost mutat într-o altă clădire în urmă cu mai bine de 10 ani, din cauza retrocedărilor de la acea vreme.
După mutarea în imobilul de pe strada Gheorghe Doja, la Clubul Copiilor din municipiu s-au alocat fonduri pentru consolidarea construcției, dar și pentru modernizarea sălilor în care elevii își desfășoară activitatea. În anul 2008 au fost făcute investiții majore pentru instituția de învățământ nonformal, fiind schimbate geamurile, ușile, pardoseala, dar și acoperișul. De asemenea au fost făcute investiții și în instalația de încălzire.
„În anul 2008 clădirea în care noi ne desfășurăm activitatea a avut parte de reparații capitale. S-au montat geamuri termopan la toată instituția, s-au pus uși termopan, holurile au fost placate cu gresie, sălile de curs cu parchet. Avem condiții foarte bune pentru activitățiile pe care noi le desfășurăm aici. După cum se poate vedea în fiecare sală de curs, copii lucrează, vin din plăcere, este o adevărată bucurie pentru copii să se întâlnească cu ceilalți colegi de grupă și încep munca și la vioară și la karate și la informatică, deci activitate este și sunt foarte mulțumit”, a arătat Ioan Muntean, directorul Clubului Copiilor din Sighetu Marmației.
Atât administrația locală, cât și Inspectoratul Scolar au sprijinit activitățile desfășurate la Clubul Copiillor. În urmă cu câțiva ani, printr-o hotărâre de guvern, clădirea a fost dată în folosință Inspectoratului Școlar, iar de atunci se află în administrarea acestuia. Anul acesta conducerea Clubului și-a propus să obțină fondurile necesare pentru refacerea clădirii, deoarece în prezent, datorită numărului mare de elevi, unele cursuri se desfășoară și în alte instituții de învățământ.
„Noi în proiectul de buget pe care l-am făcut la sfârșitul anului 2015 am prevăzut suma pe care am și cerut-o inspectoratului și ministerului, de 10 miliarde (de lei vechi – n.r.) pentru refacerea clădirii”, a precizat Ion Muntean.
Deși clădirea este destul de veche, aceasta a fost consolidată în anul 2008, astfel că activitățiile educative se pot desfășura fără nici un fel de restricții.
„În prezent nu există fisuri în clădire, nu există bucăți de tencuială desprinse, nu există deficiențe în structura și fundația clădirii, eu consider că deocamdată activitatea se desfășoară în condiții de siguranță a copiilor și a personalului care lucrează aici”, aadăugat Ioan Muntean.
Întrucât activitatea clubului este variată, copii frecventează cursurile ani la rând.
„Eu vin aici din clasa a III- a și mă simt foarte bine, toți colegii sunt foarte buni și înțelegători și ne distrăm foarte bine împreună. Avem condiții foarte bune, o să vin în continuare aici”, a spus un elev.
În prezent la Clubul Copiilor  sunt înscriși peste 1200 de elevi, dintre care aproximativ 600 sunt cursanții instituției de învătământ nonformal din municipiu. Activitățile se desfășoară după-amiază, în funcție de programul elevilor.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.