REPORTAJUL ZILEI: Destăinuirile lui Ovidiu Anton, muzicianul care va reprezenta România la Eurovision

REPORTAJUL ZILEI: Destăinuirile lui Ovidiu Anton, muzicianul care va reprezenta România la Eurovision

 „O piesă din suflet pentru suflete”, aşa îşi caracterizează Ovidiu Anton melodia „Moment of Silence”, care va reprezenta România în acest an la concursul Eurovision, de la Stockholm. Ovidiu Anton este câştigătorul selecţiei naţionale a Eurovision, eveniment ce s-a desfăşurat la finalul săptămânii trecute în municipiul Baia Mare. Pentru muzician, Suedia nu este o ţară străină, asta pentru că acolo pregăteşte în acest moment un proiect rock. Invitat în emisiunea Actualitatea MaraMedia, cu o seară înainte de semifinala selecţiei naţionale, Ovidiu Anton a vorbit despre proiectele sale şi mesajul piesei „Moment of Silence”. 

Ovidiu Anton are 33 de ani. Cântă de la 6 ani, motiv pentru care îi place să spună că face acest lucru de când se ştie. 
„Poate o parte din public mă mai recunoaşte. Acum 10 ani de zile am câştigat emisiunea de televiziune Şcoala Vedetelor. Între timp, am reprezentat România la Cerbul de Aur, am concertat toată ţara cu trupa Pasager, am avut cu aceasta cinci prezenţe în finala Eurovision”, spune Ovidiu Anton. 
Pentru Ovidiu, repetiţiile pentru selecţia Eurovision au reprezentat un film pe care l-a mai văzut, el fiind pentru a cincea oară într-o finală națională a Eurovision.
„Practic, fără să îmi dau seama, după celelalte încercări, Eurovisionul mi-a intrat pe sub piele şi m-am trezit în perioada de concurs că am făcut o piesă, şi că este de 3 minute şi că s-ar potrivi. Eu cred că nu a fost o coincidenţă. Subconştientul meu a gândit şi a făcut această piesă special pentru Eurovision”, mărturiseşte Ovidiu Anton.
Ovidiu recunoaşte, zâmbind, că este obişnuit cu drumul la Stockholm. În momentul de faţă, pregăteşte un proiect rock în Suedia alături de cunoscutul chitarist român Nuţu Olteanu. 
„Anul trecut am avut o clasare foarte bună tot în selecţia Eurovision, juriul m-a pus pe locul 2, în finală am fost pe locul 3, iar la scurt timpă după finală m-a căutat Nuţu şi mi-a spus că are nevoie de un solist vocal, dacă aş fi dispus să cânt alături de el şi de alţi oameni deosebiţi, într-un proiect rock, pe sufletul meu, în Suedia, dar proiectul îl pregătim pentru România. Am fost foarte interesat pentru că rockul este tot ce simt eu şi Nuţu Olteanu pentru mine reprezintă un mare capitol al rockului românesc în ceea ce a făcut el, mai ales la Iris şi la Holograf, şi am pornit împreună la acest drum, m-am obişnuit şi cu naveta Bucureşti-Stockholm”, mărturisește Ovidiu.
Despre „Moment of Silence”, Ovidiu Anton spune că și muzica şi versurile îi aparţin, iar pe partea de orchestraţie a lucrat cu Liviu Sorescu, cu care a mai compus, de altfel, în 2006, piesa „Fericire furată”. Viorel Andrinoiu l-a ajutat la partea de producţie, iar master-ul piesei a fost realizat într-un studio din Suedia.  
„Este o piesă de o încărcătură emoţională foarte mare, este o piesă din suflet pentru suflete, este o piesă inspirată de vieţile noastre, chiar de perioada aceasta în care trăim, este o piesă actuală şi se adresează oamenilor. Este menită să aducă oamenii împreună. Trebuie să nu uităm că suntem singurii stăpâni pe vieţile noastre şi că nimeni nu trebuie să le folosească pentru scopuri proprii, scopuri obscure. Trebuie să nu uităm că noi suntem cei care contăm şi că trebuie să ne ridicăm în picioare şi să spunem asta atunci când este nevoie”, a arătat muzicianul.
Ovidiu Anton a făcut ca muzica rock să învingă, în acest an, la acest concurs. S-a demonstrat încă o dată că este gen muzical gustat de români, însă prea puţin promovat, susţine artistul. 
„Eu cred că este gustată de români, dar nu este promovată pentru români. Este un circuit scurtcircuitat, ca să spun aşa, eu cred că lumea îşi doreşte foarte mult rock, dar nu i se oferă”, este de părere Ovidiu Anton. 
Concursul Eurovision se va desfăşura la Stockholm, în 10, 12 și 14 mai. Ovidiu Anton va reprezenta România în a doua semifinală, programată pentru 12 mai. În competiţie s-au înscris 43 de ţări. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.