Astăzi, 15 septembrie 2020, după încheierea ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș, a avut loc o conferință de presă, la care au participat reprezentanți ai CJSU Maramureș. Cu această ocazie, doamna inspector școlar general, prof. dr. Costin Hendea Anca Minodora, a prezentat informațiile actualizate despre scenariile de funcționare aprobate de consiliile de administrație din școlile județului, pentru unitățile cu personalitate juridică și structuri, avizate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureș.
S-a insistat asupra faptului că Inspectoratul Școlar Județean Maramureș monitorizează atent și cu responsabilitate situația derulării activităților școlilor din județ, pentru a se putea interveni în mod operativ, pentru optimizarea condițiilor de lucru acolo unde va fi nevoie.
În perioada 14-21 septembrie 2020, un număr de 4243 preșcolari și elevi, din 22 unități de învățământ din județ, vor învăța după scenariul 3 (roșu), 71 după scenariul 2 (galben) și 303 după scenariul 1 (verde). Inspectorii școlari și cadrele didactice din județ manifestă preocupare pentru a asigura sprijin educațional pentru toți copiii, în interesul superior al acestora.
S-a răspuns unor întrebări punctuale, privind: avizele de funcționare ale unităților de învățământ; numărul elevilor care învață după scenariul roșu; dotările unităților de învățământ; numărul școlilor care aplică scenariul galben; număr total de cadre didactice aflate în carantină / izolare care doresc să desfășoare activitatea online – 38; număr total de cadre didactice care nu vor desfășura activitate online și trebuie să prezinte certificat medical – 3; numărul total de unități de învățământ în care nu este asigurată asistența medicală – 235.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.