REPORTAJUL ZILEI: Cariera militară, promovată în școli de Ziua Armatei

REPORTAJUL ZILEI: Cariera militară, promovată în școli de Ziua Armatei

 În municipiul Baia Mare au debutat acțiunile dedicate Zilei Armatei Române, zi care va fi sărbătorită joi, 25 octombrie. Centrul Militar Județean își îndreaptă atenția spre tineri și derulează o campanie de informare cu privire la cariera militară. O acțiune în acest sens a avut loc azi la Colegiul Tehnic ”C.D. Nenițescu” din municipiul Baia Mare.

”Acțiunea de astăzi se înscrie în calendarul activităților desfășurate de Ziua Armatei României în Garnizoana Baia Mare. Ne propunem să informăm auditoriul cu privire la faptele petrecute la 25 octombrie 1944, atunci când armata română a eliberat ultimul oraș, Carei, de asemenea, ultima brazdă de pământ românesc. Totodată, ne propunem să promovăm cariera militară, să prezentăm oferta educațională a Ministerului Apărării Naționale pentru elevii Colegiului ”C.D. Nenițescu”. Mare parte dintre tineri sunt vrăjiți de ceea ce privește misiunile militarilor băimăreni în teatrele de operație din Afganistan, Bosnia și Herțegovina și, de asemenea, de armamentul individual din dotare”, a declarat lt. col. Mihai Marius, șef Birou Informare Recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Maramureș.
”Propunerea a venit din partea unității militare, o propunere pe care noi o considerăm onorantă pentru noi și am fost extrem de bucuroși să cooperăm în realizarea acestui mic eveniment cu ocazia unei sărbători atât de importante ca aceea a Zilei Armatei României. Totodată, am considerat că este un foarte bun prilej pentru elevii noștri ca să cunoască această carieră militară având în vedere faptul că dintre absolvenții noștri sunt destul de mulți cei care se îndreaptă spre cariera militară după terminarea studiilor și avem la ora actuală destul de mulți care au rămas în sistem. Este un prilej, totodată, pentru elevii noștri, să cunoască pe viu anumite aspecte ale istoriei noastre nu prea îndepărtată și suntem extrem de încântați de faptul că este și un veteran de război din cel de-al Doilea Război Mondial. Eu pot să spun doar că sunt extrem de bucuros că am avut prilejul de a organiza acest eveniment și aștept cu nerăbdare desfășurarea evenimentelor”, a adăugat directorul Colegiului Tehnic ”C.D. Nenițescu”, Adalbert Meheș. 
La acțiunea de azi au participat și elevi fruntași de la școli militare. Pentru Constantin Miholca, mai presus de profesie a fost pasiunea pentru tot ceea ce ține de armată. De aceea a ales să studieze la Colegiul Național Militar din Constanța. Iubește de mic marea și dorește să își continue studiile la Academia Navală Constanța. 
La rândul lui, Paul Pop a ales Forțele Aeriene. 
S-a alăturat evenimentului de azi și un veteran de război. Petru Coca are 91 ani, a luptat în Al Doilea Război Mondial și a avut multe de povestit tinerilor. 
Centrul Militar Județean va desfășura mâine o nouă acțiune de acest fel, la Școala Gimnazială ”Lucian Blaga” din Baia Mare”. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.