REPORTAJUL ZILEI: 50 de ani de la înființarea Jandarmeriei Maramureș

REPORTAJUL ZILEI: 50 de ani de la înființarea Jandarmeriei Maramureș

 În anul Centenarului Marii Uniri, Jandarmeria Maramureș împlinește 50 de ani de la înființare. Acest moment aniversar a fost marcat azi, la sediul Inspectoratului Județean de Jandarmi Maramureș din Baia Mare. Prin decretul 1010 din luna octombrie 1968 a luat fiinţă Batalionul de Securitate Maramureş de la Şomcuta Mare, unitate  al cărei continuator este astăzi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Maramureş. Pe parcursul lunii octombrie, inspectoratul a organizat numeroase activităţi educative, religioase şi sportive, iar punctul culminant al acțiunilor s-a desfășurat azi. Manifestările au continuat cu primirea Drapelului României participant la Marea Unire de la 1918. Acesta a fost adus de către delegaţia consiliului parohial din comuna Cicârlău. 

Apoi, a fost adusă racla cu osemintele voievodului Mihai Viteazul.
Activitatea a fost urmată de dezvelirea plăcii de aniversare a 50 de ani de la înfiinţarea unităţii și a continuat cu momentul depunerii unei coroane de flori în memoria eroilor unităţii. Apoi, a fost prezentat  basorelieful voievodului Mihai Viteazul, s-a oficiat slujba parastasului de pomenire a acestuia, s-au prezentat aspecte istorice privind osemintele voievodului şi istoricul Drapelului Marii Uniri.
După oficierea serviciului religios, autoritățile județene și locale, dar și oficiali ai Jandarmeriei au prezentat mesajele cu ocazia aniversării jandarmeriei maramureșene. 
A urmat  acordarea plachetelor şi diplomelor jubiliare de către locotenent-colonelul  Petru Marcel Florişteanu, inspector şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş, în semn de preţuire a realizărilor, de recunoaştere a muncii celor care au pus umărul, care au contribuit şi contribuie la  bunul mers al unităţii. De asemenea, diplome aniversare au fost înmânate celor care au fost în cadrul unităţii în anul înfiinţării acesteia, având în acel moment calitatea de militari. Ceremonial militar s-a încheiat cu defilarea unităţii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.