REPARTIZĂRI LICEE 2011: Elevii vor afla marţi la ce liceu au intrat

REPARTIZĂRI LICEE 2011: Elevii vor afla marţi la ce liceu au intrat
Elevii înscrişi în clasa a IX-a vor fi repartizaţi marţi în liceele pentru care au optat, după ce datele candidaţilor transmise din judeţe şi din Bucureşti sunt verificate de Centrul Naţional de Admitere.
Potrivit metodologiei de admitere în clasa a IX-a, Centrul Naţional de Admitere verifică, duminică, 10 iulie, bazele de date transmise de comisiile de admitere judeţene şi de cea a municipiului Bucureşti. În cazul în care sunt găsite nereguli, cum ar fi candidaţi înscrişi în mai multe judeţe sau aflaţi în baza de date pentru admiterea computerizată şi care au fost deja admişi la liceele la care se susţin probe de aptitudini, acestea sunt transmise comisiilor judeţene şi, respectiv, comisiei municipiului Bucureşti, care trebuie să le corecteze şi să le confirme la Centrul Naţional de Admitere pâna luni, la ora 22.00.

Repartizarea computerizată a absolvenţilor de clasa a VIII-a care au participat la prima etapă de admitere, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere şi în funcţie de opţiunile acestora înscrise în fişa de opţiuni, va fi făcută până cel mai târziu marţi, 12 iulie, potrivit metodologiei.
După încheierea primei etape a repartizării computerizate, centrul de admitere judeţean şi cel al Capitalei transmite fiecărei unitaţi de învăţământ liceal de stat lista tuturor candidaţilor admişi, pe filiere, profiluri, specializări, domenii ale pregătirii de bază. Aceste liste vor fi afişate la sediile liceelor până cel mai târziu în 15 iulie.
Înscrierea elevilor în liceele în care au fost admişi va avea loc în perioada 15 – 25 iulie. Candidaţii care nu îşi depun dosarele de înscriere până în 15 iulie se consideră retraşi, iar locurile corespunzatoare sunt declarate neocupate şi vor fi utilizate pentru rezolvarea cazurilor speciale de către comisia de admitere judeţeană sau de cea a municipiului Bucureşti. Aceşti candidaţi vor fi repartizaţi de comisia de admitere pe locurile rămase libere după rezolvarea cazurilor speciale.
În perioada 26 – 28 iulie, comisia de admitere va rezolva situaţiile speciale apărute după repartizarea computerizată, respectiv cazurile medicale, schimburile de elevi, redistribuirea candidaţilor gemeni, distribuire sau redistribuire pe locurile rămase libere, pentru apropiere de domiciliu sau corectarea unor erori de transcriere greşită în baza de date computerizată a opţiunilor exprimate de elevi.
Elevii care au rămas cu situaţia neîncheiată la sfârşitul semestrului al doilea îşi vor încheia situaţia în perioada 25-31 august şi vor fi repartizaţi în clasa a IX-a de comisia de admitere în perioada 1-7 septembrie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.