REPARAȚII DE PRIMĂVARĂ: Au început lucrările de întreținere la aleea pietonală

REPARAȚII DE PRIMĂVARĂ: Au început lucrările de întreținere la aleea pietonală

 Aleea pietonală din Sighet s-a menţinut bine pe parcursul celor 3 ani de la inaugurare. Prima lucrare de întreţinere a demarat astăzi, iar la final aleea pietonală va arăta ca nouă după ce băncile, corpurile de iluminat şi coşurile de gunoi vor fi recondiţionate. Aceste demersuri de fac an de an în municipiu odată cu începerea sezonului cald.

În această dimineaţă, angajaţii Serviciului Public de Gospodărire Urbana şi-au luat la ei cele necesare şi s-au instalat pe aleea pietonală din Sighet, pentru a recondiționa mobilierul urban din zonă. Reprezentanţii serviciului explică faptul că până în prezent nu a necesitat lucrări de reparaţii, dar că în aceşti trei ani timpul şi-a spus cuvântul.
„Mobilierul acesta stradal presupune după o anumită perioadă de timp degradarea şi necesită recondiţionare şi revopsire, ceea ce noi am început astăzi. Am început cu vopsirea băncilor, reparaţia acestora, schimbarea leţurilor degradate plus acei suporţi pentru pomişori şi candelabrele de la iluminat. Pe lângă asta şi întreţinerea coşurilor de gunoi”, a declarat Vasile Oniţa, reprezentant al Serviciului Public de Gospodărire Urbana.
În luna februarie a anului trecut, mai multe corpuri de iluminat de pe aleea pietonală au fost vandalizate. Sticla care protejează becurile din interior a fost spartă în cazul a 6 astfel de corpuri. 
„Ştiu că s-au înlocuit şi s-au reparat cele care au fost sparte şi îndoite şi urmează să se facă întreţinerea şi pentru iluminat. Cât despre ceasul de pe aleea pietonală, a fost dus la reparat pentru că nu mai funcţiona”, a mai explicat reprezentantul Serviciului Public de Gospodărire Urbana.
Aleea pietonală din Sighet a fost inaugurată la data de 27 iulie 2013, în prezenţa a peste 1000 de sigheteni. Este unul dintre proiectele cu care sighetenii, dar şi primarul municipiului, Ovidiu Nemeş, se mândresc.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.