Renunţăm la anvelopele de iarnă?

Renunţăm la anvelopele de iarnă?
Ne bucurăm de câteva zile de temperature pozitive peste normalul termic al perioadei. Acest fapt a dus încet încet la topirea zăpezii de pe carosabil. În aceste conditii se pune intrebarea daca anvelopele de iarna mai necesita oportunitatea mentinerii pe automobile. Poliţia Rutieră ne spune cum trebuie să procedăm.
Unii şoferi au trecut deja pe la atelierele de vulcanizare pentru a-si schimbe anvelopele de iarna, contra unei sume de circa 50 de lei, cu cele de vara. Aceasta inseamna ca, pe drum uscat, puteti circula  cu cauciucuri de vara, fara a putea fi amendat. Totusi in cazul in care doriti sa schimbati anvelopele de iarna cu cele de vara, dar va deplasati intr-o zona in care carosabilul inca mai este acoperit cu portiuni de gheata sau zapada, riscati amenzile prevazute in cazul circulatiei cu anvelope necorespunzatoare. 
Aceeasi problema o veti avea si daca in intervalul care mai este pana la sfarsitul lunii martie, mai ninge si ati schimbat anvelopele de iarna si sunteti prins cu automobilul pe drumurile publice. Amenzile aplicate soferilor care circula cu anvelope de vara pe un carosabil cu zapada si gheata sunt cuprinse intre 600 si 1.400 de lei. De asemenea, politistul va va retine certificatul de inmatriculare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.