RENOVARE: S-au alocat bani pentru reabilitarea Colegiului ”Dragoș Vodă”

RENOVARE: S-au alocat bani pentru reabilitarea Colegiului ”Dragoș Vodă”

 Colegiul Național ”Dragoș Vodă” va fi renovat în perioada următoare. Primăria municipiului Sighetu Marmației a aprobat bugetul de reabilitare a acoperișului instituției de învățământ și de realizare a instalației de încălzire pe gaz. Investițiile care urmează să se facă în cursul acestui an sunt în valoare de 500.000 de lei.

Reprezentanții liceului au prezentatautorităților municipale planul de reabilitare a instituției de învățământ. În urma proiectelor propuse a fost aprobată finanțarea pentru reabilitarea băilor, repararea unor părți din acoperiș și realizarea unui sistem nou de încălzire.
”Pentru acest an financiar, Primăria municipiului împreună cu Consiliul local ne-a aprobat finanțarea a două obiective în valoare de 5 miliarde de lei (vechi – n.r.). Noi am fost în audiență la domnul primar, am prezentat planul de dezvoltare aliceului și în urma prezentării și a analizei, reprezentanții consiliului local împreună cu domnul primar au decis să ne finanțeze două obiective”, a arătat Gheorghe Andrașciuc, directorul Colegiului Național ”Dragoș Vodă”.
Cea mai mare parte bugetului alocat va fi investit în realizarea sistemului de încălzire pe gaz în tot liceul și în modernizarea grupurilor sanitare. Cadrele didactice cred că aceste lucrări sunt necesare datorită numărului mare de elevi pe care îl are colegiul.  Planul  complet de dezvoltare aColegiului Național ”Dragoș Vodă” prevede și schimbarea geamurilor și repararea întregului acoperiș.
„Noi am prevăzut în planul de dezvoltare a colegiului și alte obiective pentru anul financiar viitor, reparații totale la acoperișul școlii și alte lucrări mai mici. Aș vrea să mulțumesc în numele consiliului de administrație domnului primar, dar și consiliului local pentru sprijinul acordat”, a mai spus Gheorghe Andrașciuc.
Lucrările de reabilitare a liceului vor demara în aproximativ o lună, după ce vor fi finalizate procedurile de finanțare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.