REGRETABIL: Fostul prefect Anton Rohian nu s-a putut abține

REGRETABIL: Fostul prefect Anton Rohian nu s-a putut abține

 Maramureșul are de duminică, oficial, un nou prefect, în persoana tehnocratului Sebastian Lupuț, fost șef al unui serviciu din cadrul DGFP Maramureș. Ceremonia sa de învestire  a fost umbrită însă de discursul politicianist al fostului prefect Anton Rohian, care s-a întors la vechile sale metehne de partid.

Prezent la eveniment, fostul prefect, “Tony”, cum îi spun prietenii, nu s-a putut abține să amestece politicul în ceremonia oficială de învestire a noului prefect. Astfel, s-a simțit dator să mulțumească și să-i ridice osanale fostului prim-ministru, cercetat de DNA, Victor Ponta. 
 "În fața dumneavoastră vreau să mulțumesc premerului Victor Ponta pentru încrederea care mi-a acordat-o şi şansa să mă legitimez în modul în care am simţit Maramureşul şi modul cum am lucrat pentru voi şi pentru maramureşeni. Vreau să le mulţumesc celor de la USL, în vremea respectivă, pentru că au avut încredere în mine, pentru modul în care au gândit colegii mei din PSD, pentru că această marotă care se numeşte independenţa prefectului în momentul când este numit vreau să o desfac astăzi. Prefecţii care sunt puşi în ţara asta sunt puşi politic, doar câţiva dintre ei au altă structură dar eu m-am simțit responsabil pentru guvernarea premierului Ponta", a precizat prefectul demis al judeţului Maramureş, Anton Rohian.
Momentul culminant al discursului l-a reprezentat recunoașterea publică a faptului că el a fost numit politic în funcția de prefect de Maramureș. Rumoarea la încheierea discursului fostului prefect poate fi considerată un vot de blam al asistenței, auzindu-se voci în sală care îl acuzau de lipsă de demnitate la părăsirea funcției.
Sebastian Lupuț este funcționar public și a ocupat până de curând postul de șef al serviciuluiregistru contribuabili persoane juridice în cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice Maramureș. A absolvit Facultatea de Științe Economice la Universitatea Oradea. Este considerat un tehnocrat.
Ultimul tehnocrat care a ocupat această poziție a fost Sorin Ioan Rednic, actualul secretar al municipiului Sighetu Marmației, care a fost însă înlocuit din funcția de prefect, după cum spunea la acea vreme presa băimăreană, de așa-numitul ”grup al pesediștilor de la Rustic”, compus din Călin Matei, Gheorghe Șimon și Anton Rohian.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.