“Reducerea emisiilor de carbon în Orasul Viseu de Sus bazata pe Planul de Mobilitate Urbana Durabila”

ORASUL VISEU DE SUS  anunță demararea implementării proiectului cu titlul: “Reducerea emisiilor de carbon în Orasul Viseu de Sus bazata pe Planul de Mobilitate Urbana Durabila” , finanțat în cadrul Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritara 3 – Sprijinirea tranzitiei catre o economie cu emisii scazute de carbon, Prioritatea de investitii 3.2 Promovarea unor strategii cu emisii scazute de dioxit de carbon pentru toate tipurile de teritorii, in special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilitatii urbane multimodale durabile si a masurilor de adaptare relevante pentru atenuare.

Obiectivele proiectului:

Obiectivul general al proiectului este reducerea emisiilor de carbon in orasul Viseu de Sus bazata pe directiile de actiune identificate in Planul de mobilitate urbana durabila al orasului Viseu de Sus 2018.

Obiective specifice:

  1. OS1 – Cresterea mobilitatii si accesibilitatii echitabile in orasul Viseu de Sus prin infiintarea unui sistem de transport public de calatori atractiv si eficient.
  2. OS2 – Asigurarea unui sistem de transport public modern, conform cu cerintele dezvoltarii durabile, prin achizitionarea unui numar de 10 autobuze hibrid (diesel/electrice) caracterizate de o reducere a consumului de combustibil cu 8.5%.
  3. OS3 – Asigurarea unui control complet si complex asupra achizitiei si utilizarii de bilete si abonamente pentru mijloacele de transport persoane in orasul Viseu de Sus, prin crearea unui sistem integrat de tip „e-ticketing”.
  4. OS4 – Modernizarea a 4.200,68 ml de infrastructura rutiera (cu statut de stradă urbană) utilizata prioritar de transportul public de călători în vederea reducerii emisiilor de echivalent CO2 din transport cu 8,9% la nivelul primului an de după finalizarea implementării proiectului (2023).

Valoarea proiectului:   23.196.678,42 lei, din care 20.050.981,05 lei reprezintă finanțare nerambursabilă. Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat la nivel național de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Nord-Vest, organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect.

Data de începere a proiectului: 31.12.2018

Data de finalizare a proiectului: 30.11.2020

 

ORASUL VISEU DE SUS

Date de contact beneficiar: Oraşul Vişeu de Sus, Str. 22 Decembrie, Nr.19, jud.Maramureş, tel.0262352880, primariaviseu@yahoo.com

 

 

Codul MySMIS  126922

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.