RECORDURI: Cea mai mare omletă din lume

RECORDURI: Cea mai mare omletă din lume

 Cea mai mare omletă din lume a fost preparată în municipiul Ferreira do Zęzere, din districtul Santarem, Portugalia având susținerea autorităților locale. Recordul a fost stabilit la 11 august 2012, potrivit www.guinnessworldrecords.com.

Cântărind 6.466 kg, cea mai mare omletă din lume a fost preparată de o echipă de 55 de bucătari, conduși de bucătarul-șef Pedro Mendes. Pregătirea ei a durat șase ore și a fost necesară o tigaie de 4.290 kg, cu un diametru de 10,3 metri. S-au folosit 145.000 ouă, 880 livre de ulei (aprox. 363 kg) și 220 livre de unt (aprox. 100 kg). Toate ouăle utilizate au fost donate de către cel mai mare producător de ouă din țară, Uno Oovo, și au provenit de la găini crescute în aer liber.
Prepararea omletei a avut loc în cadrul "Festival Imigrant", un festival anual de trei zile, care are loc la Ferreira do Zęzere și este organizat de consiliul local pentru a-i aduce împreună pe cei care lucrează în afara țării.
Anteriorul record de acest gen a fost stabilit în Turcia, în octombrie 2010, când a fost pregătită o omletă cântărind 4.401 kg.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.