Recomandările jandarmilor pentru iubitorii de drumeții montane

     Pentru prevenirea incidentelor în zonele montane ale județului nostru sau a limitării efectelor în cazul producerii acestora, jandarmii montani de la posturile din Borșa, Cavnic, Șuior, Țibleș şi Valea Vaserului recomandă iubitorilor de drumeții montane următoarele:

  1. Înainte de a pleca în excursie, informaţi-vă temeinic în legătură cu itinerariul propus, condiţiile climatice locale, starea de funcţionare a mijloacelor de transport pe cablu acolo unde acestea există;
  2. Plecaţi pe munte doar cu echipament adecvat;
  3. Nu riscaţi să plecaţi singuri la drum și alegeţi traseele în funcţie de pregătirea fizică, tehnică şi psihică a celui mai slab din grup;
  4. Folosiţi numai traseele marcate și nu vă abateți de la traseu;
  5. Nu hrăniți animalele sălbatice și nu vă apropiați de acestea;
  6. În caz de nevoie, apelaţi cu încredere la jandarmii montani şi salvamontiști, specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.

Indiferent de locul unde alegeți să vă petreceți timpul liber, suntem pregătiți să intervenim acolo unde situația o va impune, așa că nu ezitați să solicitați ajutor atunci când vă aflați într-o situație dificilă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.