VIDEO | Recomandări privind prevenirea incendiile de vegetație uscată

Odată cu încălzirea vremii și începerea lucrărilor agricole, crește și riscul incendiilor de vegetație și al arderilor necontrolate.  De la începutul anului, pompierii militari maramureșeni au intervenit la 36 de astfel de situații de urgență, iar în 2020, personalul I.S.U. Maramureș a acționat la localizarea și lichidarea a 212 de astfel de incendii. 

Pentru evitarea producerii arderilor necontrolate în perioada următoare, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Gheorghe Pop de Băseşti” al judeţului Maramureş face un apel către cetăţeni să respecte regulile de prevenire a incendiilor. Cetățenii nu trebuie să utilizeze focul deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt. Deasemenea, nu trebuie să utilizeze focul deschis la distanţe mai mici de 10 metri faţă de materiale sau substanţe combustibile. Arderea miriştilor, resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile trebuie  să se facă doar în locuri special amenajate.Cetăţenii sunt rugați să se intereseze la primărie, în ceea ce priveşte planificarea zilelor şi locurile special amenajate, în care se adună resturile menajere şi vegetaţia uscată din localitate, în scopul arderii;

Arderea resturilor vegetale, a gunoaielor, deşeurilor şi miriştilor să se facă numai pe baza permisului de lucru cu foc, după informarea, în prealabil, a serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă din localitate;Cetățenii trebuie să asigure supravegherea permanentă a arderii şi să stingă jarul după încetarea acesteia.Arderea vegetației și a resturilor vegetale se poate executa numai cu acordul autorității competente pentru protecția mediului și după informarea serviciilor voluntare pentru situații de urgență. Se exceptează de la obținerea permisului de lucru cu foc deschis executarea arderii vegetației uscate și a resturilor vegetale în cadrul gospodăriei cetățenești.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.