Recomandări de la jandarmii montani

Jandarmii montani maramureșeni sunt la datorie și în perioada acestei minivacanțe. Având în vedere faptul că în aceste zile unele persoane se vor afla pe traseele turistice montane, în scopul evitării unor evenimente nedorite în aceste zone şi pentru a fi în siguranţă,  jandarmii montani le transmit iubitorilor de drumeții următoarele recomandări:

  • Înainte de a pleca în excursie, informaţi-vă temeinic în legătură cu itinerariul propus prognoza meteo, condiţiile climatice locale, starea de funcţionare a mijloacelor de transport pe cablu – acolo unde acestea există.
  • Plecaţi pe munte doar cu echipament adecvat anotimpului rece.
  • Nu riscaţi să plecaţi singuri la drum și alegeţi traseele în funcţie de pregătirea fizică, tehnică şi psihică a celui mai slab din grup.
  • Folosiţi numai traseele marcate și nu vă abateți de la traseu.

În cazul apariției unei situații de dificultate sau de risc la adresa integrității, sănătății sau a vieții, puteți solicita ajutorul jandarmilor prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112, specificând, pe cât posibil, următoarele:

– datele de identificare ale persoanei care anunţă;

– ce s-a întâmplat;

– câte persoane au nevoie de ajutor;

– unde sunt persoanele aflate în dificultate;

– când s-a produs accidentul.

Jandarmii maramureşeni le reamintesc cetăţenilor ca pentru orice problemă întâmpinată în zona montană să apeleze cu încredere la ajutorul oferit de jandarmii montani.       

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.