REACȚII DURE: “Cum era în trecut credit cu buletinul, acum te faci polițist cu buletinul!”

REACȚII DURE: “Cum era în trecut credit cu buletinul, acum te faci polițist cu buletinul!”

 Reprezentanții Sindicatului Național al Agenților de Poliție au reacționat în urma anunțului făcut de Poliția Română cu privire la cele 1000 de locuri disponibile pentru agenți de poliție. Aceștia sunt de părere că angajarea unui număr mare de agenți care au fost pregătiți într-un timp foarte scurt va scădea calitatea serviciile oferite de Poliția Română și că această metodă de acoperire a deficitului de personal este una superficială.

Cele 1.000 de posturi disponibile pentru agenți de poliție au ca scop evitarea deficitului de personal care se va crea în urma trecerii unui număr mare de agenți la statutul de ofițeri, dar și în urma pensionării personalului actual. Deoarece numărul absolvenților instituțiilor de învățământ ale Ministerului nu este suficient pentru a ocupa toate posturile disponibile,  MAI a cerut inițierea procedurilor de încadrare din sursă externă.  Agenții de poliție care vor fi încadrați direct umrează să fie instruți pe o perioadă de 3 luni, ceea ce ar însemna mult mai puțin decât perioada de pregătire pe care o urmează agenții în mod obișnuit. Sindicatul Național al Agenților de Poliție a avut o reacție dură în urma acestor anunțuri și este de părere că în aceste circmstanțe se vor angaja oameni nepregătiți.
 “Cum era în trecut credit cu buletinul, acum te faci polițist cu buletinul și se pare că societatea nu reacționează, dacă societatea vrea servicii polițienești de la niște oameni care în 3 luni de zile vor fi polițiști, înseamnă că va accepta și consecințele acestor alegeri. Din punctul meu de vedere este dezinteres din partea societății civile să nu te intereseze cine îți dă ție amendă, mi se pare un act de inconștiență”,a arătat Viorel Stroe, vicepreședintele Sindicatul Național al Agenților de Poliție.
Reprezentanții sindicatului au arătat că deciziile luate în ultima vreme de Poliția Română sunt contradictorii. Aceștia consideră că dacă era preconizată o pierdere masivă a personalului atunci reducerea posturilor polițiștilor calificați și cu experiență de ani de zile a fost o greșeală. 
“Acum câțiva ani Ministrul de Interne Traian Igaș a venit și a spus că sunt prea mulți polițiști și au dat afară, acum sunt prea puțini, nu este o bătaie de joc, când sunt prea mulți, când sunt prea puțini? Societatea nu reacționează. Atunci au fost dați afară oameni profesioniști, acum se fac angajări din stradă. Să nu îmi zică mie cineva că un polițist civil poate să fie la fel de bun ca și un polițist în care statul a investit 10 ani și i-a dat salariu și l-a perfecționat”, a adăugat Viorel Stroe.
Sindicatul Național al Agenților de Poliție consideră că agenții veniți în urma încadrărilor directe nu vor cunoaște sistemul. De asemenea, sindicaliștii consideră că numărul locurilor disponibile nu este atât de mare cum s-a vehiculat și că vor fi reduse din nou posturi.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.