VIDEO | ”Reabilitarea și modernizarea Centrului Cultural Maramureș”, fostă ”Casa Tineretului”, un proiect de peste 72 milioane lei

Consiliul Județean Maramureș a transmis către Compania Națională de Investiții o solicitare pentru a include ”Reabilitarea și modernizarea Centrului Cultural Maramureș” – Casa Tineretului, în Programul național de interes public sau social. Valoarea estimată a lucrărilor este 72 de milioane de lei cu TVA, și presupune lucrări de reabilitare, modernizare și amenajări exterioare.

În urmă cu doi ani, ”Casa Tineretului” a trecut în domeniul public al județului, timp în care s-au finalizat indicatorii tehnico-economici și proiectul de reabilitare. În 2019, Consiliul Județean a aprobat ca denumirea acestei clădiri emblematice a Maramureșului să fie ”Centrul Cultural Maramureș”.

”Dorim realizarea unui adevărat centru cultural care să reunească sub același acoperiș activități multiple. Având în vedere deficiența construcțiilor culturale la nivelul municipiului Baia Mare se impune intervenția de urgență la acest obiectiv ce necesită executarea unor ample lucrări de reabilitare și modernizare și transformarea într-un edificiu modern, eficient, atractiv, destinat exclusiv activităților culturale”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Modernizarea acestui imobil va plasa municipiul Baia Mare pe harta circuitelor internaționale și va permite organizarea de activități culturale la nivel înalt. Noul spațiu cultural va avea un rol în promovarea culturii și imaginii Maramureșului și României în lumea întreagă.

 

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.