Rata şomajului a continuat să scadă uşor în luna iulie. Câţi şomeri au fost înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă

Rata şomajului a continuat să scadă uşor în luna iulie. Câţi şomeri au fost înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă

Rata şomajului la sfârşitul lunii iulie, la nivel naţional, a fost de 4,77 la sută, mai mică cu 0,01 puncte procentuale decât cea din luna iunie şi cu 2,68 puncte procentuale decât cea din luna iulie a anului trecut, informează, vineri, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM). Numărul total al şomerilor înregistraţi în evidenţele agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă a fost de 453.152 de persoane, cu 809 mai puţine decât la sfârşitul lunii anterioare.
În ceea ce priveşte rata şomajului înregistrat pe sexe, în iulie, comparativ cu luna precedentă, rata şomajului masculin a scăzut de la 5,10 la sută la 5,00 la sută, iar rata şomajului feminin a crescut de la 4, 42 la 4,51 la sută.
Potrivit ANOFM, scăderi ale ratei şomajului se înregistrează în 22 de judeţe, cele mai importante fiind în Covasna, Vaslui, Buzău, Constanţa, Alba şi Ialomiţa.
Cele mai ridicate niveluri ale ratei şomajului au fost atinse în judeţele Vaslui (8,95 la sută), Teleorman (8,68 la sută), Dolj (8,36 la sută), Mehedinţi (8,32 la sută), urmate de judeţele: Covasna (7,04 la sută), Buzău (7,36 la sută), Alba (6,63 la sută), Gorj (6,55 la sută) şi Ialomiţa (6,42 la sută)

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.