RAPORT FINALIZAT: Chiar dacă localnicii sunt nemulțumiți, lemnele se transportă legal în zona străzii Șugău, susține Direcția Silvică

RAPORT FINALIZAT: Chiar dacă localnicii sunt nemulțumiți, lemnele se transportă legal în zona străzii Șugău, susține Direcția Silvică

 Săptămâna trecută sighetenii care locuiesc pe strada Șugău au blocat drumul pentru a opri trecerea unei mașini de mare tonaj care transporta material lemnos pentru una dintre societățile din vecinătate. Oamenii au chemat și autoritățile întrucât suspectau că lemnele au fost tăiate și transportate ilegal. Lemnele au fost confiscate și atât oamenii legii, cât și reprezentanții Ocolului Silvic au demarat o anchetă.

Autoritățile au început prin măsurarea cantității de lemn confiscate pentru a vedea dacă ea corespunde actelor pe care societatea le deține. Polițiștii au dispus confiscarea a 2,86 metri cubi de material lemnos și au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 2000 de lei pentru nereguli la regimul silvic.Pe de altă parte, zilele acestea raportul efectuat de Ocolul Silvic a fost finalizat și arată că masa lemnoasă a fost achiziționată conform legii.
 “Acolo au fost adjudecate la licitație 3 partizi pe picior și sunt autorizate la exploatare de către doi agenți economici. Conform ordinului 924 masa lemnoasă din zonă a fost scoasă la licitație. S-a ținut licitația și au venit agenții economici și au adjudecat-o. Tot ce înseamnă masă lemnoasă este achiziționată prin licitație de către acei agenți economici. Transportul masei lemnoase se face conform legii și absolut tot ce s-a întâmplat în zonă s-a făcut conform legii. Am înțeles că au fost discuții”, a precizat Mihai Leșa, purtător de cuvânt la Direcția Silvică Maramureș.
Cu toate că transportul lemnelor pentru societăților din zonă se face conform legii, oamenii sunt nemulțumiți că se distrug drumul și casele din cauza mașinilor de mare tonaj care fac transporturi de câteva ori pe zi.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.