PUNCTE DE VEDERE: ALDE își apără președintele

PUNCTE DE VEDERE: ALDE își apără președintele

 Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este acuzat că ar fi primit, când era premier, mită de aproape 800.000 de dolari de la o firmă austriacă. Prin această acțiune, reprezentanții partidului ALDE spun că se dă startul la campania electorală, iar Tăriceanu nu a avut de-a face cu astfel de contracte. 

Un nou atac la adresa președintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Oficialii ALDE arată că președintele Tăriceanu și ALDE au rămas consecvenți atitudinii de a critica abuzurile și excesele din justiție care apar din ce în ce mai consistent la suprafață, iar acest fapt sigur a deranjat anumite cercuri de putere ilegitimă din Romania și ”fabrica de dosare marca DNA lucrează”. Au eșuat cu dosarul cu mărturia mincinoasă în care președintele Tăriceanu a fost achitat, iar acum au scos un alt dosar. 
”Nu este pentru prima dată când persoana domnului Călin Popescu Tăriceanu este implicată în astfel de atacuri venite din partea DNA-ului. Cunoaștem și procesul pe care l-a avut privind unele declarații care nu au fost adevărate sau declarații mincinoase, așa cum le-au numit cei de la DNA, proces din care a ieșit nevinovat. Este un alt proces în care dânsul a făcut mențiuni, nu a avut de-a face cu aceste contracte pe perioada când a fost premierul României, vorbim despre vreo 10 ani în urmă. A cerut doar o inventariere pentru cei care utilizează aceste licențe Microsoft pentru că altfel am fi fost amendați de cei de la Microsoft pentru o utilizare nelegală a acestor licențe. Plata, conform HG-urilor, s-a făcut după ce mandatul domnului președinte Tăriceanu s-a încheiat, respectiv pe vremea Guvernului condus de Emil Boc. Bineînțeles, ceea ce este neplăcut”, a declarat președintele ALDE Maramureș, Cornelia Negruț. 
Prin această acțiune, ALDE consideră că se dă startul la campania electorala în condițiile în care există deja o situație în care un candidat la prezidențiale e anunțat. 
”Ați mai citit pe surse unele știri cum că există declarații recente, în cercuri restrânse, ale domnului Iohannis, în care explică faptul că de ALDE se va ocupa domnia sa. Este evident din această declarație că Administrația Prezidențială știa ce DNA urmează să trimită la Senat. Astăzi, de dimineață, a fost chemat la DNA fostul președinte Traian Băsescu, și dânsul  a intrat foarte zâmbitor. Probabil că, așa cum spuneau și cei de la presă, dosarul nu este foarte simplu. Semnul întrebării îl punem de ce în urmă cu 4 ani acest dosar a fost închis. Am văzut-o și pe Ecaterina Andronescu când a fost atacată în același dosar și când a trebuie să se retragă și din funcțiile pe care le-a deținut. Noi continuăm să menționăm că se scurg informații către presă, se dau informații false, se fac în continuare presiuni pentru condamnarea unor persoane din mediul politic și vom vedea de săptămâna viitoare care va fi cursul acestei plângeri, vom vedea de asemenea care va fi votul în Camera Senatului”, a mai precizat Cornelia Negruț. 
Președintele ALDE nu a luat niciun ban, niciun leu mită sau alte foloase din partea sau în cadrul acestei afaceri denumite Microsoft, mai subliniază ALDE. Potrivit liderilor partidului, este o campanie de știri false promovată de DNA, în fața căreia nimeni nu se poate apăra dintr-un motiv foarte simplu: nu se cunosc acuzațiile. ”Știm doar ce apare pe surse”, a mai spus liderii ALDE. 
 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.