PROVOCARE: Un altfel de Blind date în Sighetu Maramației

PROVOCARE: Un altfel de Blind date în Sighetu Maramației

Sighetenii sunt invitaţi la o nouă provocare. De această dată de către tinerii din Clubul Interact Sighet, care au implementat un proiect inedit, în premieră pentru municipiu. Este vorba despre o „librărie” altfel, în sensul în care cititorul care cumpără cartea nu are posibilitatea să afle nimic legat de aceasta, decât o recenzie a celor care au citit-o deja.

Astfel, zeci de cărţi frumos ambalate, cu o recenzie ataşată, fac obiectul acestui proiect care a luat naştere din dorinţa tinerilor sigheteni de a promova şi încuraja cititul, fără a fi influențați de autori, titluri sau coperte.

„Proiectul se numeşte „Blind date with a book” şi l-am preluat de la un ONG care l-a organizat înainte în Cluj. În urma succesului pe care l-a avut, ne-am hotărât să organizăm şi noi proiectul în Sighet. Ideea proiectului este ca cititorul să cumpere o carte fără să fie influenţat de copertă, de titlu sau de autor, bazându-se doar pe descriere”, a declarat Antonia Hossu, vicepreședinte Inateract Sighetu Marmației.

Recenziile au fost atent scrise de către membrii Clubului Interact, care speră ca sighetenii să răspundă pozitiv invitaţiei de a cumpăra o carte fără a şti nimic despre ea. Preţul este unul standard, de 23 de lei fiecare bucată. Standul celor de la Interact a fost amplasat într-un local din municipiu, acolo unde de altfel există şi un raft cu cărţi de la Biblioteca Municipală „Laurenţiu Ulici”. Proiectul se desfăşoară e parcursul a 2 zile, astăzi şi mâine, între orele 14:00 – 18:00.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.