Provocare pentru Ziua Culturii Naționale

Consiliul Județean Maramureș, prin Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară  vă propune o activitate inedită prin care să realizeze împreună cu locuitorii județului o micro-expoziție de carte eminesciană. Pentru că luni este Ziua Culturii Naționale, data de 15 ianuarie fiind și ziua în care s-a născut poetul Mihai Eminescu, s-au gândit să ștergem colbul de pe cărțile din bibliotecile personale și să se pună în lumina unei expoziții. În acest fel, volume mici sau mari, colecții noi sau mai vechi care poartă semnătura marelui poet vor putea să se întâlnească la muzeu.

Vom pune astfel în evidență o diversitate mare a edițiilor care conțin opera lui Eminescu și ne vom aminti că cel mai de seamă element al culturii este CARTEA .

Haideți să realizăm împreună această expoziție și să ne bucurăm de frumusețea volumelor tipărite care poartă în ele nu doar un conținut minunat prin scrierilor poetului național, dar și povestea proprie a cărții în sine. 
 Ce trebuie să faceți? Să aduceți până duminică, 14 ianuarie, ora 14:00, la Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, în clădirea pavilionară , volume eminesciene din biblioteca voastră pe care doriți să le expunem și să le lăsați până în 15 februarie când vom încheia expoziția cu Ziua Lecturii. Noi le vom aranja sub titlul: CULT.URA! Expoziția mea. Expoziția ta. Expoziția noastră, astfel încât toți cei care vor trece pragul muzeului în perioada 15 ianuarie-15 februarie 2024 să le poată admira. 
 Dacă ne spuneți și povestea cărții este și mai bine! Poate ați primit-o de la un bunic sau ați cumpărat-o pentru că v-a plăcut o poezie într-un moment romantic al vieții voastre sau poate ați zărit-o într-un anticariat și v-a atras măiestria cu care a fost lucrată coperta; oricare ar fi povestea ei, merită spusă și ne-ar plăcea să o aflăm”, a declarat Monica Mare, directorul Muzeului județean de Istorie și Artă Populară Baia Mare.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.