VIDEO | PROMO | ”Calea Crucii” la emisiunea Zestrea Maramureșului de la TV Sighet

”Calea Crucii” un obicei care încă se păstrează cu sfințenie în bisericile din Maramureș în Postul Mare, va fi tema emisiunii Zestrea Maramureșlui din această săptămână.

Măriuca Verdeș, realizatoarea emisiunii, va sta de vorbă cu preotul Vasile Codrea din Ieud dar și cu o parte din oamenii locului pentru a afla care este originea acestui obicei și ce semnificație are.

”De această dată a venit în întâmpinarea Bisercia greco-catolică din Ieud, enoriașii acestei sfinte biserici împreună cu preotul și vor să ne aducă în sufletele noastre o fărmâ din ceea ce poate că petreceați și dumneavoastră la Calea Crucii. Această zi o dedicăm acestui eveniment important din viața satului, din Postul Mare, care avea loc miercurea și vinerea. Vrem să arătăm că totuși satul tradițional rămâne statornic în perpetuarea identității strămoșești”, a precizat Măriuca Verdeș, realiatoarea emisiuni Zestrea Maramureșului.

Nu ratați așadar emisiunea Zestrea Maramureșului care va fi difuzată la TV Sighet vineri de la ora 19:30 și duminică de la ora 16:00.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.