Proiectul privind construirea de insule ecologice în Sighetu Marmației a fost selectat spre finanțare

În ședința ordinară de Consiliu local din 31 octombrie, Vasile Moldovan, primarul Municipiului Sighetu Marmașiei a propus consilierilor locali depunerea cererii de finanțare pentru construirea de insule ecologice digitalizate pentru fluxurile de deșeuri colectate separat.

Proiectul a fost depus la Ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor pentru finanţare prin Planul National de Redresare si Rezilienţă în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022, Componenta C3 – Managementul deșeurilor, Investiția 11. Dezvoltarea, modernizarea și completarea sistemelor de management integrat al deșeurilor municipal la nivel de județ sau la nivel de orașe /commune Subinvestiția 11B – Construirea de insule ecologice digitalizate.

Astfel vor fi construite 50 de insule ecologice digitalizate pe raza municipiului Sighetu Marmației:

–  18 insule de Tip 1 (insulă supraterană încasetată cu cinci containere de câte 1.1 metri cubi (mc) pentru toate cele cinci fracții: biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic și metal, hârtie și carton;

–  27 insule de Tip 2 (insulă supraterană compusă din cinci containere supraterane staționare proiectate și fabricate conform standardelor europene în vigoare, cu următoarele capacități pentru cele cinci fracții: biodegradabil – între 2 mc și 3 mc; rezidual – între 2 mc și 3 mc; sticlă – între 2 mc și 3 mc; plastic și metal – între 3 mc și 5 mc; hârtie și carton – între 3 mc și 5 mc;

–  5 insule de Tip 3 (insulă subterană – containere individuale, compusă din cinci containere cu următoarele capacități pentru cele cinci fracții: biodegradabil – între 2 mc și 3 mc; rezidual – între 2 mc și 3 mc; sticlă – între 2 mc și 3 mc; plastic și metal – între 4 mc și 5 mc; hârtie și carton – între 4 mc și 5 mc.

Insulele ecologice vor funcționa pe bază de cartele de acces, ceea ce va împiedica depozitarea deșeurilor în alte locuri decât în cele special amenajate, amplasate în proximitatea locuințelor cetățenilor.

Valoarea totală a proiectului este de 4.639.088,50 RON, rata de finanțare acordată prin PNRR fiind de 100%, din valoarea cheltuielilor eligibile fără TVA.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.