VIDEO | Proiectul ”MAI APROAPE DE CETĂȚEAN” – prin care Serviciul de Evaluare a Persoanelor cu Handicap își desfășoară activitatea în patru noi locații din Maramureș, este apreciat de cetățeni

În contextul derulării proiectului ”Mai aproape de cetățean”, executivul Consiliului Județean Maramureș s-a deplasat luni, 12 aprilie 2021, la Sighetu Marmației, pentru a identifica gradul de adresabilitate a persoanelor cu probleme de sănătate către Serviciul de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap din cadrul D.G.A.S.P.C. Maramureș, precum și modul în care activitățile specifice se desfășoară în teritoriu.

La Sighetu Marmației au fost evaluate zece persoane cu dizabilități programate la sediul Direcției de Asistență Socială și o persoană la domiciliu, aceasta fiind netransportabilă.

Vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Doru Alexandru Lazăr, a purtat discuții cu specialiștii din cadrul S.E.C.P.A.H. referitoare la activitatea desfășurată în teritoriu și eventualele dificultăți întâmpinate, dar și cu maramureșenii prezenți la fața locului. Cetățenii au apreciat pozitiv inițiativa Consiliului Județean Maramureș și a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș prin care se oferă posibilitatea realizării evaluărilor în patru locații din județul Maramureș: Vișeu de Sus, Sighetu Marmației, Târgu Lăpuș și Ariniș, insistând chiar pentru extindere în viitorul apropiat.

Am constatat la Sighetu Marmației un răspuns pozitiv al cetățenilor la această inițiativă și mă bucur că reușim astfel să le fim alături, dar mai ales să facilităm rezolvarea problemelor cu care se confruntă. Mulțumesc pe această cale autorităților locale pentru implicare, dar și reprezentanților serviciului de specialitate care depun o muncă importantă pentru cetățenii aflați în situații dificile. Sunt convins că prin derularea activității de evaluare complexă în cinci locații din județ, patru în teritoriu și una în Baia Mare, oferim o alternativă viabilă și asigurăm accesul maramureșenilor cu probleme de sănătate către aceste servicii de specialitate mai aproape de domiciliu.”, a subliniat în acest context Doru Alexandru Lazăr, vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș.

 Conform calendarului stabilit pentru această lună, în data de 19 aprilie, angajații Serviciului de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap din cadrul D.G.A.S.P.C. Maramureș se vor deplasa în Târgu Lăpuș, la Casa de Cultură “Vasile Grigore Latiș”, str. Eroilor nr. 10, iar în 26 aprilie în Ariniș, la Căminul Cultural, str. Principală nr. 243. Pentru o bună organizare și evitarea aglomerării în condițiile generate de pandemie, persoanele care doresc să acceseze serviciile oferite de S.E.C.P.A.H. în teritoriu (cerere evaluare, completare documente, reevaluare, agravare) sunt rugate să solicite telefonic o programare prealabilă la numărul de telefon: 0787.890.942 (de luni până vineri, între orele 8:00 – 14:00).

 

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.