Proiectul de educație muzeală pentru nivel gimnazial  ”Armonii cromatice” desfășurat la Școala Gimnazială ”I.L.Caragiale”
Proiectul de educație muzeală pentru nivel gimnazial ”Armonii cromatice” organizat de Muzeul Județean de Artă – Centrul Artistic Baia Mare, s-a desfășurat în 23 martie, la Școala Gimnazială ”I.L.Caragiale”, cu clasa a V-a, coordonați de domnul prof. Lucian Pop .
În prima parte a proiectului a fost prezentată reproducerea după pictura lui Zdislav HERCZIK, ”La odihnă”, în care se regăsește contrastul verde-roșu și armoniile cromatice create cu acestea, s-a discutat despre unde se regăsesc aceste culori in natură și în viața de zi cu zi, făcând conexiuni între diferite domenii, cromoterapie și efectul culorilor asupra organismului, dar și folosirea diferitelor tehnici de manipulare prin culoare…..
Pentru activitatea practică din acest proiect a fost aleasă lucrarea „Zebre” a pictorului Victor Vasarely. Supranumit bunicul OP-ART, artistul a expus la Baia Mare în anul 1990, chiar la Muzeul de Artă. Activitatea, care a inclus realizarea unei lucrări ”Optical Art”, a necesitat folosirea de către elevi a atenției conștiente până la finalizarea fișei de lucru.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.