Proiectele din fonduri europene care nu puteau fi finalizate până la sfârșitul anului au șansa de a fi prelungite

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a publicat marți, 25 aprilie, în consultare publică proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului privind stabilirea cadrului general pentru închiderea programelor operaționale finanțate în perioada de programare 2014-2020. Proiectul reglementează și modalitățile prin care proiectele/ operațiunile nefinalizate în acest exercițiu financiar pot fi continuate din fondurile alocate pentru perioada de programare 2021-2027.

Astfel, proiectul de act normativ reglementează cadrul general – măsurile, activitățile, condițiile și termenele generale care trebuie respectate de către toate structurile implicate în închiderea programelor operaționale finanțate în perioada de programare 2014-2020, asigurând abordarea unitară a procesului de închidere a programelor operaționale. Totodată, asigură continuitatea și predictibilitatea implementării proiectelor cu finanțare europeană în perioada de programare 2021-2027.

Concret, proiectul de Ordonanță de urgență reglementează procedura și condițiile de etapizare pentru proiectele/operațiunile contractate în cadrul programelor operaționale 2014-2020, care nu sunt finalizate până la 31 decembrie 2023 și pentru a căror finalizare este necesară asigurarea finanțării din programele 2021-2027 (etapa a II-a a implementării respectivelor proiecte/operațiuni). Pe această cale, invităm toți partenerii noștri să obținem o formă cât mai apropiată de nevoile lor”, a transmis ministrul Marcel Boloș.

Sighetu Marmației a decis la renunțarea la mai multe proiecte din fonduri europene aprobate din cauza că nu se puteau finaliza până la 31 decembrie 2023.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.