Proiectele Consiliului Județean Maramureș discutate la Conferința Regională “România Construiește”

Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș a fost prezent miercuri, 22 martie, în calitate de speaker, la Conferința Regională “România Construiește”, organizată la Cluj-Napoca.

”În cadrul conferinței am discutat despre proiectele la care lucrăm la Consiliul Județean Maramureș, prin care să asigurăm dezvoltarea pe termen lung a județului Maramureș.

În baza strategiei noastre de dezvoltare, avem 25 de proiecte care au deja asigurată finanțarea și alte 65 de proiecte care se află în diverse stadii”, a declarat Ionel Bogdan.

Proiectul pentru noul pod peste Tisa, în valoare de 147,9 milioane lei, va face legătura cu Ucraina și va intensifica schimburile comerciale internaționale.

Proiectele pentru realizarea drumurilor expres Baia Mare – Satu Mare și Baia Mare – Jibou – Dej, în valoare de peste 650 milioane euro, vor asigura conectivitatea rutieră în partea de Nord-Vest a țării.

”Pentru a asigura forță de muncă calificată pentru primele parcuri industriale din Maramureș, am gândit un proiect pentru realizarea celui mai modern Campus profesional integrat din Regiunea de Nord-Vest, în valoare totală de 25 milioane euro.
Acestea sunt doar câteva dintre proiectele importante pentru Maramureș, pentru că îmi doresc să creștem calitatea vieții maramureșenilor,” a spus Ionel Bogdan.

La eveniment au participat, Daniela Cîmpean, președinte Consiliul Județean Sibiu, Ioan Turc, primar Municipiul Bistrița, Daniela Maier, preşedinte Ordinul Arhitecților din România, Filiala Teritorială Transilvania, alături de finanțatori publici din toate județele din regiune și cei mai importanți dezvoltatori, arhitecți, constructori și investitori privați.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.