PROIECT EPARHIAL: Taina Sfântului Maslu – Taina Vindecării

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, sâmbătă, 30 martie, la Spitalul Județean de Urgență „Constantin Opriș” din Municipiul Baia Mare s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu, ca parte integrantă a programului Proiectului Eparhial „Taina Sfântului Maslu – Taina Vindecării”.

”Acesta este un program al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului din Proiectul Eparhial pe anul 2024 – „Anul omagial al pastoraţiei şi îngrijirii bolnavilor” şi „Anul comemorativ al tuturor Sfinţilor tămăduitori fără de arginţi”, care își propune săvârșirea Sfântului Maslu în toate spitalele din cuprinsul județelor Maramureș și Satu Mare”, a declarat Alexandru Oros, managerul Spitalului Județean ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.

Taina Sfântului Maslu a fost oficiată de oficiată de către Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, împreună cu un sobor de 25 de preoți, la care vor participa: Conducerea Spitalului; Medici; Asistenți; aparținători ai bolnavilor din spital, dar și alți credincioși care vor dori să fie prezenți.

După săvârșirea Sfântului Maslu, fiecare dintre preoții slujitori au mers pe secțiile Spitalului însoțiți de un angajat al secției pentru a unge cu untdelemn sfințit bolnavii și pentru a le oferi din partea episcopiei o icoană sfințită.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.