Programul Zilelor Sfântul Ștefan 2021 în Baia Mare

Zilele Sfântul Ștefan debutează sâmbătă, 14 august la restaurantul Philia Oazis cu o seară muzicală sub numele ”Să râdem pentru ceea ce ar trebui să plângem” cu protagoniști al Teatrului de Nord Satu Mare, Grupul Harag György cu actorii Szabó János Szilárd și Orbán Zsolt. Muzica serii va fi asigurată de Jenei István și Ádám.

Duminică, 15 august, începând cu ora 20:00 cvartetul Prof Caffe Strings va susține un concert extraordinar la biserica romano catolică Sfânta Treime.

Luni, 16 august tot la biserica romano-catolică Sfânta Treime începând cu ora 20:00 va avea loc un concert de orgă cu băimăreanca Péter Bernadett.

Marți, 17 august va avea loc vernisajul expoziției de artă sacrală la Philia Oazis începând cu ora 17:00. Expoziția va fi deschisă de către Pajor András, președintele Academiei Creștine Culturale Maghiare. Vor expune pictori renumiți ai Asociației de Pictură Peisagistică baia Mare:Veső Ágoston, Xantus Géza, Lukács Katalin, Leș Dan. Evenimentul se va încheia cu concertul formației Flautino din Cluj.

Miercuri, 18 august vor avea loc două concerte. De la ora 18:00 la biserica Sfânta Treime Józsa Domokos ne va încânta cu un concert de orgă, iar de la orele 19:00 în grădina Casei Teleki, va fi un concert comemorativ Cseh Tamás. Protagoniștii vor fi membri formației Evilági din Sfântu Gheorghe.

Joi, 19 august începînd cu ora 17:30  la biserica Sfânta Treime vom avea parte de prezentarea istoriei portului mineresc din Bazinul Carpatic cu dr. Szemán Attila, muzeolog șef la Muzeul Central al Mineritului din Sopron. De la ora 20:00, tot în biserica Sfânta Treime, Mares Hanna, studenta Academiei de Muzică Gheorghe Dima va susține un concert de pian.

În ziua de vineri, 20 august programul seriei de evenimente va începe cu ora 20:00 cu o liturghie festivă la capela Sfântul Ștefan. Iar începând cu ora 20:00, în Țințirim va avea loc spectacolul programului ”Casa Muzicală” a Casei Teleki.

Ziua de sâmbăta, 21 august este dedicată familie începând cu ora 10:00 la Casa Seffler.  Va avea loc o prelegere cu consultantul școlar dr.profesor universitar Frigy Szabolcs, intitulat Actualitatea admonestărilor lui Sfântului Ștefan în secolul XXI. Programul va continua cu teatru de păpuși cu titlul ”Regatul Nekeresdi, sau este posibil să te hrănești doar cu coaje de pâine uscată”

Seria de manifestări se încheie duminică, 22 august cu liturghia festivă de Sfântul Ștefan începând cu ora 20:00 în Țințirim cu Pt. Hozdik Zsolt.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.