Programări online pentru paşapoarte, un nou serviciu electronic, disponibil din 20 martie

În contextul demersurilor privind digitalizarea serviciilor prestate pentru cetăţenii români, începând de astăzi serviciul de programare online pentru depunerea cererilor de paşapoarte a migrat în platforma HUB de servicii a Ministerului Afacerilor Interne, fiind disponibil la adresa hub.mai.gov.ro/epasapoarte.

Pornind de la nevoia de gestionare eficientă a fluxurilor de cetăţeni care se prezintă la structurile de paşapoarte, noul serviciu de programare online pentru depunerea cererilor de paşapoarte introduce posibilitatea de a efectua o programare începând cu ziua curentă pentru o perioadă de 90 de zile calendaristice. Astfel, cetăţenii vor avea la dispoziţie posibilitatea realizării unei programări în funcţie de volumul şi dinamica solicitărilor de paşapoarte înregistrate în timp real.

Noua platformă beneficiază de noi forme de comunicare prietenoase şi facile şi permite adaptarea sistemului, din punct de vedere tehnologic, la perioada vârfurilor de utilizare (în cazul unui aflux mare de solicitanţi), asigurând astfel un nivel de disponibilitate maximal – se arată într-un comunicat al Direcției Generale de Pașapoarte.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.