Program pentru formarea a 800 de profesionişti în sănătate cu competenţe în domeniul urgenţelor medicale

Program pentru formarea a 800 de profesionişti în sănătate cu competenţe în domeniul urgenţelor medicale
Formarea profesională în domeniul urgenţei medicale şi promovarea utilizării noilor tehnologii pentru personalul din sectorul sănătăţii constituie tema celui mai nou program al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" ce va fi lansat luni, 11 iulie, la Iaşi, informează un comunicat al Fondului Social European.
1 octombrie 2013, creează o platformă de resurse unică în România la acest moment pentru sectorul de activitate medical şi are drept scop formarea, la standarde europene, a 800 de medici şi asistenţi medicali din serviciile de urgenţă şi din specialităţile implicate în rezolvarea unor urgenţe medicale inclusiv cele cardiovasculare, traumatice şi pediatrice. 

Proiectul motivează medicii, în special pe cei tineri, să înveţe să folosească în activitatea curentă mijloacele moderne de informare şi instrumente TIC care să le uşureze şi organizeze munca, în vederea oferirii unor servicii medicale de calitate pacienţilor şi a unui management sanitar la nivel european. 

"Competenţe profesionale la standarde europene pentru medicii şi asistenţii medicali care intervin în situaţii medicale de urgenţă din toată ţara este un obiectiv pe cât de îndrăzneţ, pe atât de important pentru sănătatea românilor. Pentru atingerea acestui obiectiv am selectat o echipă de experţi recunoscuţi pentru exigenţele şi experienţa lor în domeniu. (…) Pentru că dorim să avem continuitate, programul de formare continuă va începe cu cei 800 de medici şi asistenti care au deja o pregătire în domeniu dobândită prin programe anterioare de formare, dar va continua şi pentru ceilalţi colegi şi se va diversifica şi adapta contextului internaţional de pregătire profesională în domeniu", a declarat în acelaşi comunicat conf. univ. dr. Diana Cimpoeşu, coordonatorul de formare din cadrul proiectului. 

Cursurile vor fi gratuite şi creditate de Colegiul Medicilor, respectiv Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România şi se vor desfăşura în 9 oraşe: Iaşi, Cluj-Napoca, Tg. Mureş, Botoşani, Bacău, Suceava, Sibiu, Piatra Neamţ şi Braşov, cu medici şi asistenţi din toate serviciile de urgenţă din ţară. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.