Produse electrice și electronice de 1,74 milioane de lei confiscate dintr-un automarfar la vamă

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighet au descoperit, în patru paleţi transportaţi într-un camion, peste 3.000 de articole electrice şi electronice pentru care şoferul nu a putut prezenta documente justificative. Marfa, în valoare de 1,74 milioane de lei, a fost ridicată în vederea confiscării. Şoferul este cercetat acum pentru tăinuire.

În data de 25 septembrie, în jurul orei 15.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a intra în România un tânăr de 24 de ani, din judeţul Suceava. Acesta conducea un automarfar cu semiremorcă, ambele înmatriculate în România.

Cu ocazia formalităţilor pentru intrarea în ţară, la controlul de frontieră s-a efectuat un control amănunţit, întrucât existau unele suspiciuni cu privire la marfa pe care acesta o transporta. Astfel, s-au descoperit, în compartimentul de marfă, patru paleţi conţinând diferite bunuri electronice, care nu se regăseau în documentele prezentate de şofer la control.

În total, au fost descoperite 3.007 articole electronice şi electrice (laptopuri, telefoane şi diferite accesorii), în valoare de 1.740.000 lei. Şoferul a declarat că marfa a achiziţionat-o de-a lungul timpului, pe perioada șederii în Italia şi intenţiona să o introducă în România în vederea comercializării.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, la final urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.