Producătorii sunt nemulțumiți de închiderea piețelor

Măsura închiderii piețelor tip hală a fost acceptată cu greu de producători, dar și de cumpărători. În următoarele 30 de zile, se permite funcționarea doar a piețelor agroalimentare și a piețelor volante în zone publice deschise.

Piețele care funcționează în inteior rămân  închise pentru cel puțin o lună, durata pe care se vor aplica noile restricții anunțate de președintele Klaus Iohannis, pentru a opri creșterea galopantă a cazurilor de coronavirus. Cel mai probabil,  rămân deschise în această perioadă doar piețele agroalimentare în aer liber

“Se propune menţinerea suspendării activităţii pieţelor agroalimentare în spaţii închise, târgurilor, bâlciurilor şi a talciocurilor, definite potrivit art. 7 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerţului cu produse şi servicii de piaţă în unele zone publice. 69. Prin excepţie de la prevederile pct. 68 se permite activitatea pieţelor agroalimentare, inclusiv a pieţelor volante ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecţie sanitară!” se arată în Ordinul CJSU.

În municipiul Baia Mare activitatea halelor agroalimentare a fost reorganizată în exterior după măsura impusă de Guvern privind interzicerea funcționării piețelor în spații închise, respectiv hale agroalimentare.

”Sunt foarte supărată, să nu ne scoată nimeni din piață, că ne trebuie și nouă un ban, că-s tare scumpe medicamentele”, spune o bătrână din piață.

”Foarte rău ce se întâmplă, lumea trebuie să meargă în magazine să dea dublu preț pe ardei, de exemplu, care sunt aduși din alte părți, că ai noștri nu sunt buni la cinci lei”, spune o producătoare.

Măsura închiderii se aplică în general târgurilor, în special piețelor închise, pieţelor agroalimentare închise.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.