PROCES DE VOTARE ÎNGREUNAT: 2 cabine de vot la 1500 de alegători în Baia Mare

Procesul de votare în secțiile din Baia Mare riscă să fie grav afectat. În majoritatea secțiilor de votare sunt doar două cabine și în foarte puține numărul acestora este de trei în condițiile în care sunt ore de vârf la care se prezintă mai mulți alegători în același timp.

Având în vedere că sunt 5 buletine de vot, cu foarte mulți candidați înscriși în cursa de primar și președinte de CJ, și foarte multe partide care au depus liste pentru CL, CJ, europarlamentare, alegătorii vor avea nevoie de câteva minute pentru a studia buletinele și a vota.

Din cauza aceasta, cel puțin în orele de vârf, secțiile de votare riscă să fie blocate. PNL a cerut public suplimentarea cabinelor de vot, contestând modul în care a fost organizat scrutinul de către Primăria Baia Mare.

5 ștampile de vot primite de la Biroul Electoral Județean de către fiecare secție de votare și doar 2 cabine de vot organizate în peste 90% din secții de către Primăria Baia Mare. 5 persoane ar putea vota în același timp, dacă ar fi fost măcar 4-5 cabine de vot, cum sunt de obicei.

Este pentru prima dată în istoria postdecembristă când în secțiile de votare sunt doar câte 2 cabine de vot.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.