PROBLEME: Comuna Repedea a rămas fără primar. Acesta s-a supărat rău pe ANI

PROBLEME: Comuna Repedea a rămas fără primar. Acesta s-a supărat rău pe ANI

 Pavel Ţiudic a demisionat, la sfârşitul săptămânii trecute, din funcţia de primar al comunei Repedea din motive personale. Ţiudic a pierdut însă şi un proces cu Agenția Națională de Integritate, care a constatat în cazul edilului existența conflictului de interese de natură administrativă și penală. Demisia a fost înaintată şi Instituţiei Prefectului, care a emis marți ordinul cu privire la încetarea de drept a mandatului de primar al comunei Repedea. 

Cu mai puţin de trei luni până la alegerile locale, comuna Repedea rămâne fără primar. 
"Prin adresa nr. 9824/G/II/04.03.2016 Agenția Națională de Integritate a comunicat Instituției Prefectului județului Maramureș raportul de evaluare privind constatarea stării de incompatibilitate a domnului Ţiudic Pavel – primarul comunei Repedea –  prin încălcarea prevederilor art.87 alin.1 lit.d din Legea nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare. Raportul de evaluare a fost supus cenzurii instanţei de judecată, prin sentinţa civilă nr. 894/18.03.2014 pronunțată de Curtea de Apel Bucureşti în dosarul nr. 6390/2/2013, se respinge ca neîntemeiată acţiunea formulată de domnul Ţiudic Pavel împotriva Agenţiei Naţionale de Integritate, sentinţă rămasă definitivă prin decizia civilă nr.277/09.02.2016  a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Având în vedere comunicarea Agenției Naționale de Integritate, la data de 15 martie 2016 s-a emis Ordinul Prefectului nr.107/2016 privind constatarea încetării de drept a mandatului de primar al comunei Repedea al domnului Ţiudic Pavel", se arată în comunicatul Instituţiei Prefectului. 
Pavel Ţiudic este supărat foc pe decizia ANI, dar şi pe existenţa Agenției în sine. 
„Am trimis demisia la prefect. Vineri facem şedinţa şi aştept să fiu demis la propunerea mea. M-am săturat de legile pe care le fac parlamentarii, că se tem de umbra lor. Că în loc să facă binele pentru popor, fac binele numai pentru ei. Eu înţeleg ca DNA să îşi facă datoria, dar ANI nu are ce căuta la noi. Suntem în comunitatea europeană, să ne arate o ţară Franţa, Spania, Anglia în care există ANI. Dar noi facem parte din comunitatea europeană numai că noi facem parte, dar cu legile comuniste”, a spus Pavel Ţiudic. 
Agenția Națională de Integritate a mai constatat în cazul lui Pavel Ţiudic și existența stării de incompatibilitate în 6 septembrie 2013. Acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 iunie 2008 – 25 iunie 2012, întrucât a deținut, simultan, funcția de primar al comunei Repedea și cea de administrator al unei societăţi. 
„Practic cu ce sunt vinovat dacă eu am avut firmă din 94, am lucrat pe firmă până în 2000, 6 ani de zile, după aceea în 2004 am devenit primar, am făcut o spălătorie şi vulcanizare şi am predat băiatului în 2004, 24 decembrie, am hârtiile, tot, dar nu mi-a luat în considerare pentru că de ce nu am depus la Camera de Comerţ şi legea a devenit în 2010. La vârsta de 61 de ani, du-te moşule pe drum. Cu 8 copii, 14 nepoţi, 43 de ani lucraţi, 16 ani în administraţie şi du-te Paveleeee….”, a mai spus Pavel Ţiudic. 
Pavel Ţiudic nu va mai candida pentru un nou mandat. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.