PROBLEMA LICEULUI “TARAS ŞEVCENKO” : Primarul Ovidiu Nemeș s-a întâlnit cu secretarul Ambasadei Ucrainei

PROBLEMA LICEULUI “TARAS ŞEVCENKO” : Primarul Ovidiu Nemeș s-a întâlnit cu secretarul Ambasadei Ucrainei

Astăzi la Primăria municipiului Sighetu Marmației, primarul Ovidiu Nemeş a avut o întâlnire cu Gidora Ruslan, secretar al Ambasadei Ucrainei în România. Demnitarul a fost însoțit de consilierul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, Elvira Codrea, și de reprezentanții Uniunii Ucrainenilor din România.

Au fost abordate o serie de discuţii diplomatice, de politică externă, despre situaţia Ucrainei legată de problemele cu Rusia, precum şi discuţii cu problematică locală, ce ţine de comunitatea ucraineană din România, respectiv situaţia Liceului “Taras Şevcenko” din Sighetu Marmaţiei. Aici există o chestiune juridică nerezolvată de către cei din Inspectoratul Şcolar, Ministerul Învăţământului şi celelalte autorităţi implicate.

“În acest context am propus o soluţie care a fost agreată imediat de către reprezentanţii Ambasadei, de către preşedintele şi staful de conducere al Uniunii Ucrainenilor din România şi luni se va concretiza cu o propunere oficială pe care o să o fac şi Consiliului local, iar mai apoi, odată ce îmbracă şi forma legală votată de către Consiliul local, propunerea va merge mai departe către Inspectoratul Şcolar Maramureş, respectiv Guvernul României, pentru a soluţiona o dată pentru totdeauna situaţia acestui liceu”, a declarat primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, Ovidiu Nemeş.

Liceul “Taras Şevcenko” este singurul din România cu predare în limba ucraineană. Din acest motiv, edilul local al municipiului Sighetu Marmaţiei consideră că demersurile pentru rezolvarea acestor probleme trebuie să fie urgentate.

“Primăria va propune Consiliului local şi apoi ministerului relocarea Clubului Sportiv Şcolar în şcoala cu 16 săli de clasă şi Clubul Elevilor de asemenea să fie relocate în aceeaşi locaţie, acesta având de altfel probleme cu construcţia în care astăzi îşi desfăşoară activitatea”, a mai subliniatOvidiu Nemeş.

În acest fel, în clădirea de pe strada Bogdan Vodă, cea care curpinde 16 săli de clasă, ar urma să se constituie un campus al activităţilor extraşcolare pe care copiii din municipiul Sighetu Marmaţiei să le poată practica după orele de curs.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.