VIDEO | Prinși în flagrant în timp ce exploatau andezit dintr-o arie naturală protejată

Poliţiştii Serviciului de Ordine Publică din cadrul IPJ Maramureş, împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Sighetu Marmaţiei, au organizat ieri o acțiune pentru prevenirea și combaterea furturilor din patrimoniul naţional. Oamenii legii au urmărit depistarea persoanelor care exploatează andezit din aria naturală protejată de pe Vârful Negru – Tăul Negru.

Poliţiştii au prins în flagrant opt bărbaţi, toţi din Sighetu Marmaţiei, cu vârste cuprinse între 16 şi 55 de ani, care exploatau şi transportau plăci de andezit fără a deține autorizațiile sau acordurile necesare în acest sens. De asemenea, poliţiştii au depistat echipamente, unelte, autoturisme, folosite de aceștia la activitățile ilegale pe care le desfăşurau. Activităţile poliţiştilor au continuat în cartierul Iapa din Sighetu Marmaţiei, unde au fost găsiţi 63 de paleţi de piatră ornamentală, expuşi la vânzare, pentru care persoanele care îi comercializau nu au putut prezenta documentele de provenienţă.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii au dispus indisponibilizarea a două autoturisme de teren folosite la transportul materialelor, a trei remorci artizanale şi a uneltelor folosite la exploatare şi a aproximativ 60 tone de piatră ornamentală – plăci de andezit. În cauză poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările.

Activităţile poliţiştilor au fost desfăşurate  în colaborare cu specialişti din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Maramureș și al Agenției Naționale pentru Arii Protejate – Serviciul Teritorial Maramureș şi au fost sprijinite și de luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Maramureș, poliţişti din cadrul Grupei Canine și din Serviciul Criminalistic.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.